iPhone 5C

iphone5cgen
For the colorful: dat is de leus van de gloednieuwe iPhone 5C. En met deze leus is niets teveel gezegd. De nieuwe iPhone 5C, met haar opvallende, vrolijk gekleurde hoesjes welke beschikbaar zijn in diverse leuke kleurtinten, brengt een geheel nieuwe ervaring voor de liefhebber van de iPhone. Met de iPhone 5C kan je het zo bont maken als je zelf wilt. En Apple heeft het ditmaal anders aangepakt. Met de iPhone 5C is namelijk gekozen voor een plastic behuizing, waardoor de productie- en verkoopkosten aanzienlijk verlaagd zijn. Deze kersverse iPhone is geschikt voor een zeer brede doelgroep. Mocht je nog geen kennis hebben gemaakt met een smartphone, een telefoon van Apple of gewoon toe zijn aan iets nieuws: ontdek de nieuwe iPhone 5C en geniet van technologische hoogstandjes, de nieuwste smartphone-snufjes en een prachtig speels design. De iPhone 5C is op hetzelfde moment uitgekomen als de iPhone 5S.

iOS 7

Standaard wordt de iPhone 5C geleverd met het besturingssysteem iOS 7. Hiermee werkt de gebruiker gemakkelijk, snel en is de telefoon meer dan overzichtelijk in gebruik. Tevens oogt het systeem prachtig en speelt deze – zoals we inmiddels van Apple gewend zijn – in op intuïtie. De iPhone 5C is daarmee een telefoon die met jou meedenkt. En natuurlijk: bij een verse telefoon horen de nodige vernieuwingen. Zo beschikt de telefoon niet alleen over een origineel kleurig uiterlijk, maar ook een gloednieuw bedieningspaneel voor extra snel in te voeren instellingen, een zogenaamde ‘Airdrop’ functie om bestanden te delen en ontvangen en een nieuwe FaceTime Audio functie wat gratis bellen met andere iPhone-gebruikers mogelijk maakt.

Vergelijk de iPhone Prijzen

Specificaties

De iPhone 5C beschikt over een A6-chip, dezelfde als de iPhone 5. De A6-chip is door Apple ontworpen om zuinig met energie om te gaan. Op deze manier kun je zo lang mogelijk genieten van de telefoon zonder je steeds zorgen te hoeven maken om de batterij. De iPhone 5C beschikt daarnaast over een 8-megapixel iSight-camera. Deze camera is sterk vooruit gegaan in vergelijking met de voorganger. De 5C heeft grotere sensorpixels en de verlichtingssensor is verbeterd. Het 4‑inch Retina-display van de 5C is even groot als die van de 5.

iPhone 5C prijzen en abonnementen

De iPhone 5C is de “goedkoopste” van de twee iPhone modellen die in 2013 op de markt zijn gebracht. De iPhone 5C is weliswaar goedkoper dan de iPhone 5S maar het kan nog steeds niet als goedkoop worden betiteld. Dit in tegenstelling wat veel mensen hadden verwacht. De C staat niet voor “cheap” zoals werd verwacht. De vraag naar een goedkope iPhone blijft groot maar voorlopig moet iedereen het doen met de verouderde modellen.

De officiële introductieprijs van de iPhone 5C is €599 voor een los toestel met 16GB en €699 voor een los toestel met 32GB. Deze prijzen worden langzaam minder als de smartphone verouderd. De iPhone 5C is vanaf 0,- verkrijgbaar met een abonnement. De kosten voor de iPhone 5C zitten dan in het abonnement verwerkt. De prijs van de iPhone 5C in combinatie met een abonnement hangt af van meerdere factoren. Ten eerste is het geheugen van belang, of het een 1- of 2-jarig abonnement is en de maandelijkse prijs van het abonnement. Hoe duurder het abonnement, hoe goedkoper de iPhone 5C kan worden verkregen.

iPhone 5C
4,56 uit 18 stemmen