Home Artikelen 10 Algemene tips voor de iPhone

10 Algemene tips voor de iPhone

0
0

Tweestaps verificatie inschakelen

Een Apple ID wordt niet alleen voor de App en iTunes Store gebruikt maar voor bijna apparaten die gekoppeld zijn aan de iPhone. Zo wordt de Apple ID ook voor iCloud gebruikt en ook voor de iPad of Apple Watch. Alle producten van Apple worden beheerd door één Apple ID. Het is belangrijk om de veiligheid te waarborgen aangezien je niet wilt dat iemand er misbruik van kan maken. Dit doe je door tweestaps verificatie in te schakelen. Dit is een tweede beveiliging om te voorkomen dat iemand makkelijk toegang tot je accounts krijgt.

Tekst vergroten en verkleinen

Het is mogelijk om alle tekst op een iPhone groter te maken of kleiner zodat het makkelijker te lezen is. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Tekstgrootte. Je kunt vervolgens de slider naar rechts bewegen om de tekst groter te maken. Door de slider naar links te bewegen wordt de tekst kleiner.

Batterijpercentage tonen

De iPhone toont standaard het batterij icoon in de statusbalk aan de bovenkant van het scherm. Deze weergave van de batterij is niet zo gedetailleerd als een percentage. Door het batterijpercentage in te schakelen is duidelijker zichtbaar hoeveel er nog over is van de batterij. Het batterijpercentage kan ingesteld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Gebruik.

Eén of alle apps afsluiten

Als een app vastgelopen is dan helpt vaak maar één ding en dat is de app afsluiten en weer opnieuw starten. Je kunt een app sluiten door twee keer te drukken op de Home button. Een scherm komt ervoor dat het multitasking venster genoemd wordt. In dit venster kunnen de apps afgesloten worden door de app naar boven te swipen. Het is mogelijk om drie apps tegelijk naar boven te swipen.

Een app verplaatsen of verwijderen

De apps in het Home screen kunnen verwijderd worden maar ook verplaatst. Druk op een app en houdt de app een paar seconden vast tot alle apps beginnen te bewegen. Het is dan mogelijk om de app te verplaatsen naar een andere positie of te verwijderen. Om een app te verwijderen druk je op het X teken aan de rechter bovenkant van de app. Als je klaar bent druk je op de Home button waarna de apps stoppen met bewegen.

Control Center

Het Control Center is het compacte overzicht met een snelle toegang tot verschillende features. Dit zijn bijvoorbeeld de Zaklamp, Timer, Rekenmachine en Camera. In het Control Center is ook de helderheid aan te passen en kunnen diverse functies ingeschakeld worden zoals Wifi, vliegtuigmodus en Bluetooth. Muziek kan ook gestart worden vanuit het overzicht. Het Control Center kan bereikt worden door omhoog te swipen vanaf de onderkant van het scherm.

Niet storen

Als je een belangrijke vergadering hebt of moet leren voor een tentamen dan wil je niet gestoord worden. Op de iPhone kun je hiervoor de Niet storen functie gebruiken. Als Niet storen ingeschakeld is dan worden gesprekken, berichten en meldingen automatisch op stil gezet. In de statusbalk aan de bovenkant van het scherm is te zien dat Niet storen ingeschakeld is door het maan icoon. Niet storen kan ingeschakeld worden door te gaan Instellingen > Niet storen.

Bereikbaarheid

Door de grotere displays van de iPhone 6 en de 6 Plus is het moeilijk geworden om deze smartphones met één hand te bedienen. De nieuwe feature Bereikbaarheid zorgt ervoor dat dit mogelijk blijft. Door twee keer zacht op de Home button te drukken komt het scherm naar beneden waardoor de apps aan de bovenkant makkelijker te bereiken zijn. Het scherm blijft in deze positie voor circa 5 seconden waarna het weer omhoog gaat.

Email als ongelezen markeren

Als je een e-mail als ongelezen wilt markeren dan kun je dit doen door het bericht naar rechts te swipen. Door de e-mail naar helemaal naar links te swipen is het mogelijk om de e-mail te verwijderen. Door de e-mail naar links te swipen kan het bericht gemarkeerd worden en kunnen meer opties getoond worden.

Snel naar email concepten

Er is een manier om snel naar de concepten te gaan om door te gaan waar je mee bezig was. Dit doe je door lang op het Nieuw bericht icoon te drukken. Er komt dan een lijst met concepten tevoorschijn.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…