Home Artikelen 13 Tips en tricks voor iOS 9

13 Tips en tricks voor iOS 9

0
0

iOS 9 is de laatste update van het iOS besturingssysteem. Deze keer is het besturingssysteem niet veel veranderd maar is er veel gedaan om de prestaties en bestaande mogelijkheden te verbeteren. Er zijn nieuwe apps toegevoegd aan iOS maar er ook vele nieuwe features.

Groepeer notificaties

Normaal gesproken ontvang je de notificaties van verschillende apps en worden deze gerangschikt naar tijd van binnenkomst. De notificaties van de uiteenlopende apps worden door elkaar getoond. In iOS 9 is er nu de mogelijkheden om notificaties van dezelfde app te groeperen. Dit kun je instellen via Instellingen > Berichtgeving > Groepeer per app.

energiebesparingsmodus

Gebruik de Energiebesparingsmodus

Voor bepaalde Android smartphones was het al mogelijk maar voor de iPhone nog niet; een manier om de batterij te besparen als de batterij bijna leeg is. De nieuwe Energiebesparingsmodus is een feature die door veel gebruikers gewaardeerd wordt. Door de modus in te schakelen kan de batterijduur van de iPhone met drie uur verlengd worden. De Energiebesparingsmodus is te vinden door te gaan naar Instellingen > Batterij.

Ga terug naar de app

Om multitasking makkelijker te maken is er in iOS 9 een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Het is nu mogelijk om met een enkele tik terug te gaan naar de app waar je mee bezig. Als je bijvoorbeeld in Whatsapp een link bezoekt opent de Safari webbrowser. In plaats van eerst terug te gaan naar het home scherm en Whatsapp weer te openen is het nu mogelijk om alleen op de button in de linker bovenhoek te drukken. De button brengt je weer terug naar de app waar je mee bezig was.

instellingenzoeken

Zoek in Instellingen

Het is niet meer nodig om veel tijd te besteden in de Instellingen app. Apple heeft een zoekveld aan de Instellingen app toegevoegd zodat je snel de instellingen kunt vinden die je zoekt. Het zoekveld is te vinden aan de bovenkant van de Instellingen app.

Gebruik het nieuwe toetsenbord

In eerdere versies van iOS was er onder gebruikers geregeld onduidelijkheid over het toetsenbord. Het toetsenbord toonde altijd hoofdletters, ook al was de Shift toets gebruikt voor kleine letters. Het nieuwe toetsenbord maakt onderscheid tussen kleine letters en hoofdletters zodat er geen onduidelijkheid meer bestaat. Als je het toch liever op de oude manier hebt dan kun je dit veranderen door te gaan naar Instellingen > Toegankelijkheid > Toetsenbord.

Snel reageren op berichten

Als een bericht binnenkomt op de iPhone dan is het nu mogelijk om er snel op te reageren. Dit doe je door naar beneden te swipen als er een notificatie binnenkomt. Apps zoals Twitter bieden al ondersteuning voor deze functionaliteit maar nog niet alle Messaging apps.

Terug naar album

Als je een foto bekijkt dan hoef je niet meer op de back button te drukken om terug te gaan naar het album. Door alleen naar beneden te swipen op de foto ga je weer terug naar het album. Dit is vooral een handig functionaliteit voor de gebruikers van een grote iPhone.

cameras_front_large

Snel meerdere foto’s selecteren

Meerdere foto’s kunnen nu sneller geselecteerd worden in iOS 9. Door een foto te selecteren en de vinger erop te houden kun je naar beneden of boven swipen om meer foto’s te selecteren. Het is dan niet meer nodig om iedere foto afzonderlijk te selecteren.

Foto’s verbergen

Heb je foto’s op de iPhone staan die niet iedereen mag zien? In iOS 9 is er rekening mee gehouden. Het is nu mogelijk om foto’s te verbergen. Selecteer de foto die je wilt verbergen en druk op de deel button. Er komt vervolgens een Verberg optie beschikbaar.

Facedown detectie

Als je de batterij wilt besparen dan kun je de telefoon met het display naar beneden neerleggen. De iPhone weet dan dat het niet gebruikt wordt en zorgt ervoor dat het display niet aangaat. De notificaties die dan binnenkomen lichten het scherm niet op zoals normaal wel het geval is.

Flitser bij video-opnames

Het was in eerdere versies van iOS nog niet mogelijk om de flitser te gebruiken bij video-opnames. Deze functionaliteit is in iO9 toegevoegd zodat ook video’s gemaakt kunnen worden met de flitser.

Vraag om desktopsite

Niet alle websites werken volledig op een smartphone. De mobiele website kan verkeerd ingericht zijn waardoor het niet goed werkt. In dit soort gevallen is er nu de optie om te kiezen voor de desktop versie van de website. Dit is de versie die op computers bekeken wordt. Door op het deel icoon te drukken in Safari kun je nu vragen op de desktop versie via “’Vraag om desktopsite”.

Reader weergave voor Safari

De Reader weergave heeft nu veel meer mogelijkheden. Door deze weergave in te stellen wordt de tekst makkelijker leesbaar zodat er beter geconcentreerd kan worden op de informatie. De Reader weergave kan bereikt worden door op het Reader icoon te drukken in de zoekbalk. Druk vervolgens op het aA lettertype icoon om de instelling aan te passen. De achtergrond kleur kan gewijzigd worden, het lettertype groter of kleiner maar ook de kleur van de tekst kan aangepast worden.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…