Home Artikelen 3 Tips voor de iPhone 6S om een hoog dataverbruik te voorkomen

3 Tips voor de iPhone 6S om een hoog dataverbruik te voorkomen

0
0

Terwijl Apple er alles aan doet om de gebruikservaring te verbeteren van de Apple producten zoals de iPhone 6S zijn er ook nadelen. Door bepaalde nieuwe features in iOS 9 zijn er al veel gebruikers die een nadeel hebben mogen ervaren; een hoog dataverbruik. Veel gebruikers merken dat het dataverbruik veel hoger is dan wat men normaal gesproken verbruikt. Hoe komt dit en hoe kan het voorkomen worden? Het hoge verbruik van data is bij veel gebruikers ontstaan na de update naar iOS 9 of na de aankoop van een nieuwe iPhone 6S. Aangezien niet iedereen een ongelimiteerde databundel heeft zijn er veel gebruikers die hoge datakosten kunnen verwachten op de volgende telefoonrekening. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat iOS 9 veel data verbruikt.

Wi-Fi-assistentie

Tip 1: Schakel Wi-Fi-assistentie uit

Wi-Fi-assistentie is een handige feature dat op een intelligente manier traag internet voorkomt op de iPhone. Door de feature schakelt de iPhone automatisch over naar het mobiele netwerk als de verbinding met een Wi-Fi netwerk slecht is. Dit is goed voor de gebruikerservaring aangezien het internet zo snel mogelijk is maar het zorgt wel voor extra dataverbruik. De oplossing hiervoor is het uitschakelen van Wi-Fi-assistentie:

  • Open de Instellingen app en ga naar Mobiele netwerk
  • Scroll naar beneden en zet Wi-Fi-assistentie uit

Tip 2: Schakel mobiele data iCloud Drive uit

iCloud Drive is een nieuwe app die standaard geïnstalleerd is. Het is een goede toevoeging maar het kan ook een hoog dataverbruik veroorzaken. Dit is met name het geval als veel bestanden heen en weer worden verstuurd. De oplossing hiervoor is het uitschakelen van mobiele data voor iCloud Drive. Bestanden kunnen dan alleen verstuurd en ontvangen worden als er gebruik wordt gemaakt van een Wi-Fi verbinding.

  • Open de Instellingen app en ga naar iCloud
  • Ga naar iCloud Drive en zet Gebruik mobiele data uit

ververs-apps-op-achtergrondg

Tip 3: Schakel Ververs apps op achtergrond uit

Ververs apps op achtergrond is een feature dat ervoor zorgt dat apps op de achtergrond geüpdatet worden. Als de app vervolgens gebruikt wordt dan hoeft er niet eerst alles gedownload te worden. De feature zorgt ervoor dat de apps continu ververst worden zoals dit ook gebeurt bij normale computerprogramma’s. Door de feature wordt data verstuurd over het mobiele netwerk als er geen gebruik wordt gemaakt van een Wi-Fi verbinding. De oplossing hiervoor is het uitschakelen van mobiele data:

  • Open de Instellingen app en ga naar Algemeen
  • Ga naar Ververs apps op achtergrond en zet schakel de feature uit
Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…