Home Nieuws 4 nieuwe iPhones in 2020: dit zijn de schermformaten

4 nieuwe iPhones in 2020: dit zijn de schermformaten

0
0
iphone 12

Met nog slechts een dag te gaan tot de introductie van de nieuwe iPhones, weten we bijna alles over deze modellen. Hoewel Apple zelf nog niet officieel heeft gesproken over de naam van de iPhone 12, en een iPhone 12 kopen nu nog niet mogelijk is, ligt het voor de hand dat dit de naam gaat worden van de 2020 Apple-smartphone.

Veel geruchten suggereren dat de iPhone 12-serie, na enkele jaren hetzelfde ontwerp, dit jaar weer een gloednieuw design zal hebben. Het grote verschil met de bestaande modellen? Vierkante randen in plaats van afgeronde randen. En uitgaande van de conceptrenders die zijn ontwikkeld in aanloop naar de introductie, zou het design veel weg hebben van het geliefde ontwerp van de iPhone 4 en 5 – alleen dan in een nieuw jasje. Maar dat is niet het enige. Apple zal niet twee iPhones presenteren, niet drie nieuwe modellen, maar vier.

4 nieuwe iPhones

Alle tekenen wijzen erop dat Apple voor het eerst in haar bestaan vier nieuwe iPhones zal presenteren. Met een min of meer vergelijkbaar ontwerp is het vooral de schermformaten die van elkaar afwijken en de daarop gebaseerde afmetingen. Apple zal een 5,4-inch iPhone 12 Mini introduceren, de reguliere 6,1-inch iPhone 12, een 6,1-inch Pro-versie van de iPhone 12 en de grootste iPhone ooit: de 6,7-inch iPhone 12 Pro Max.

Oorspronkelijk kwam het gerucht over vier iPhone-modellen van Apple-analist Ming-Chi Kuo, die al jaren een betrouwbare bron is voor Apple-voorspellingen. Daarna bevestigde The Wall Street Journal de schermformaten van de vier modellen en nog later wist Bloomberg het zeker: Apple brengt maar liefst vier iPhones op de markt in de herfst van 2020. Dit zijn de vier modellen met de belangrijkste gegevens:

5,4-inch iPhone 12 Mini

De kleinste iPhone van de vier met een kleiner scherm dan de 5,8-inch iPhone 11 Pro. Verkrijgbaar in zwart, wit, rood, blauw en groen. Te koop in versies van 64 GB, 128 GB en 256 GB.

6,1-inch iPhone 12

De iPhone die de naam iPhone 12 mag dragen heeft dezelfde schermgrootte als de iPhone 11. Verkrijgbaar in zwart, wit, rood, blauw en groen. Te koop in versies van 64 GB, 128 GB en 256 GB.

6,1-inch iPhone 12 Pro

Dezelfde schermgrootte als de reguliere iPhone 12, alleen dan met betere specificaties die de naam ‘Pro’ ondersteunen. Verkrijgbaar in goud, zilver, grijs en blauw. Te koop in versies van 128 GB, 256 GB en 512 GB.

6,7-inch iPhone 12 Pro Max

Het absolute topmodel van de 2020 iPhone line-up is de iPhone Pro Max. Voorzien van een 6,7-inch schermformaat is dit model zelfs groter dan de iPhone 11 Pro Max dat over een 6,5-inch scherm beschikt. Daardoor zullen ook de afmetingen toenemen. Verkrijgbaar in goud, zilver, grijs en blauw. Te koop in versies van 128 GB, 256 GB en 512 GB.

OLED only

De volledige iPhone line-up van dit jaar is eindelijk uitgerust met allemaal OLED-schermen. Apple brengt het Super Retina XDR-display, dat exclusief was voor de iPhone 11 Pro-serie van vorig jaar, naar alle vier de iPhones van dit jaar.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de iPhone 12-serie dus volledig bestaan uit smartphones met OLED-schermen. En dat betekent dat Apple voorlopig (of voorgoed) afscheid neemt van LCD-schermen in de iPhone. De volgende stap? 120 Hz displays, hoewel Apple pas volgend jaar van plan is om deze functie naar de iPhone-schermen te brengen.

Afbeeldingsbron: PhoneArena

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…