Home Artikelen 4 Nieuwe Safari snelkoppelingen in iOS 9

4 Nieuwe Safari snelkoppelingen in iOS 9

0
0

Desktop versie bekijken

Safari heeft lange tijd geen mogelijkheid gehad om snel de desktop versie van een website te bezoeken. Dit is een handige functie wanneer een mobiele website niet goed getoond wordt. In iOS 9 heeft Safari een update gekregen met een snelkoppeling voor de desktop versie. De desktop versie kan bekeken worden door te drukken en vast te houden op de adresbalk. Vervolgens wordt de “Vraag om desktopsite” functie getoond.

Verbeterde Reader-weergave

De Reader-weergave is al vanaf iOS 7 aanwezig maar is enorm verbeterd. Het is nu ook mogelijk om het lettertype aan te passen, de achtergrond maar ook andere opties. Deze aanpassingen kunnen gedaan worden door op de “Aa” button te drukken.

Website opslaan als PDF

In iOS 9 is er de mogelijkheid bijgekomen om een website in PDF op te slaan. De PDF kan dan opgeslagen worden in iBooks en later bekeken worden. De standaard locatie voor het opslaan van PDF-bestanden is in de iBooks app. De functie is beschikbaar via de Deel button waar een optie beschikbaar is met Bewaar pdf in iBooks.

Snel plakken en bezoeken

Safari heeft een aantal snelkoppelingen erbij gekregen die voor een sneller gebruik van de internetbrowser moeten zorgen. Als je een URL in de adresbalk plak dan wordt automatisch een snelkoppeling getoond met “Plak en bezoek”. Dit bespaart je een keer klikken. Door tekst in de adresbalk in te voeren wordt er een snelkoppeling getoond met “Plak en Zoek”.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…