Home Artikelen 4 Nieuwe Siri features voor de iPhone in iOS 9

4 Nieuwe Siri features voor de iPhone in iOS 9

0
0

Apple heeft wederom de functionaliteit van Siri verbeterd en slimmer gemaakt. Siri is de persoonlijke spraakassistent voor de iPhone in iOS 9. Naast dat Siri nu proactief is kan het voor nog meer taken gebruikt worden dan in eerdere versies van iOS. Siri kan bijvoorbeeld foto’s zoeken op basis van locatie en datum, je vrienden zoeken, herinneringen maken en meer.

Herinneringen maken

herinnermijAls je ergens mee bezig bent maar geen tijd hebt om het af te maken dan is het handig om ere en herinnering van te maken. Dit kan Siri nu voor je doen als je bezig bent in de Mail, Notitie of Safari app. Siri maakt een geschreven herinnering voor je aan en slaat deze op in de Herinneringen app. Als je bijvoorbeeld een webpagina aan het lezen bent in de Safari app terwijl je geen tijd hebt om het volledig te lezen dan kun je Siri vragen om er een herinnering van te maken. Dit doe je door “Herinner me hier vanavond aan” te zeggen tegen Siri.

Berekeningen en conversies

Siri is nu in staat om berekeningen en conversies uit te voeren in iOS 9. Dit was al eerder mogelijk maar nu is Siri niet meer afhankelijk van Wolfram Alpha voor de antwoorden. Je kunt Siri vragen voor basis conversies zoals “Hoeveel gram zit er in een kilo?” of berekeningen zoals “Hoeveel is tien keer vijf?”. Siri geeft vervolgens vaak direct antwoord.

Snel foto’s vinden aan de hand van locatie of datum

sirilargeBen je op zoek naar een specifieke foto gemaakt tijdens een festival? Siri kan nu helpen om de foto snel te vinden. Je hoeft niet meer langs de tientallen foto’s te vegen om de foto te vinden. Siri doet het werk voor je. Je kunt Siri vragen om alle foto’s te tonen die op een bepaalde locatie gemaakt zijn of op een bepaalde datum.

Vrienden zoeken

Met de Zoek mijn vrienden app kun je bijhouden waar je vrienden zich bevinden. Dit is alleen het geval als ze deze functie ingeschakeld hebben. Siri kan je nu helpen om je vrienden nog sneller te vinden. Dit doe je door Siri te vragen waar je vriend is met een vraag zoals “Waar is ___?”. Vervolgens toont Siri een kaart met de locatie van de vriend. Door op de locatie te drukken ga je naar de Zoek mijn vrienden app waar meer acties mogelijk zijn.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…