Home Artikelen 4 Tips om de iPhone 6 Plus met één hand te gebruiken

4 Tips om de iPhone 6 Plus met één hand te gebruiken

0
0

De iPhone 6 Plus is veruit het grootste iPhone model tot op heden. Met een display van maar liefst 5,5 inch valt het in de categorie phablets. In vergelijking met de iPhone 5, 5c en 5s is dit een verschil van 1,5 inch. Deze modellen konden nog in één hand gebruikt worden maar door de steeds groter wordende displays van smartphones wordt dit steeds moeilijker. Dit geldt met name voor de iPhone 6 Plus. Door de grootte is het makkelijker om de phablet met twee handen te bedienen. Als je de iPhone 6 Plus echter graag met één hand wilt bedienen volg dan de volgende tips:

Bereikbaarheid (Reachability)

Apple heeft gedacht aan het bedienen met één hand van de nieuwe iPhone 6 modellen. De functie Bereikbaarheid speelt hierop in. Druk twee keer op de Home button om het scherm kleiner te maken. Het scherm wordt ingekort zodat alle apps en objecten aan de bovenkant van het scherm bereikbaar zijn met één hand.
iphone6plus-bereikbaarheihd

Organiseer de belangrijkste apps

Door de apps op het Home scherm te organiseren kun je ervoor zorgen dat de belangrijkste apps met één hand te bereiken zijn. Positioneer de belangrijkste apps aan de onderkant en dichter naar de rechterkant van het scherm (voor rechtshandigen). Het is mogelijk om op deze posities folders te plaatsen met daarin de belangrijkste apps. Aangezien de positie makkelijker bereikbaar is zijn al de apps in de folder ook makkelijk te bereiken met één hand.

Verander de grip

Als je de iPhone 6 Plus hetzelfde vasthoudt als de iPhone 5S of ouder model dan is de kans groot dat je er niet het maximale uithaalt. Om meer van het scherm te kunnen bereiken is het handiger om de smartphone hoger vast te houden en meer aan de zijkant. De bovenkant van het scherm is dan makkelijker te bereiken.

Gebruik een case

De iPhone 6 Plus heeft afgeronde hoeken en een metalen behuizing waardoor het sneller uit de hand glipt. Dit is met name het geval tijdens het gebruik met één hand. Door een iPhone case te gebruiken voorkom je dat de iPhone 6 Plus uit de hand glijdt. Let er op dat een dunne case de voorkeur heeft aangezien een dikkere case het toestel dikker maakt waardoor het moeilijker vast te houden is.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…