Home Artikelen 5 Camera en video tips voor iOS 9

5 Camera en video tips voor iOS 9

0
0

Snel foto’s selecteren

In iOS 9 is het niet meer nodig om alle foto’s individueel te selecteren. Het is nu mogelijk om in één beweging meerdere foto’s te selecteren. Selecteer de eerste foto en houdt de vinger op het display. Sleep de vinger vervolgens naar beneden om meer foto’s te selecteren.

Snel foto’s bekijken

Iedereen die een iPhone heeft gebruikt de camera veelvuldig waardoor er een groot aantal foto’s op de iPhone staan. Het is dan vaak moeilijk om een individuele foto te vinden. Het is nu mogelijk om snel veel foto’s te bekijken. Open een foto en er is een rij met foto thumbnails zichtbaar aan de onderkant. Door naar links en rechts te swipen kun je snel veel foto’s bekijken.

Foto’s verbergen

Heb je een foto op de iPhone staan die niet iedereen mag zien? Dan kun je deze nu verbergen in iOS 9. Als iemand dan je iPhone even gebruikt hoef je niet bang te zijn dat de persoon de foto ziet. Een foto kan verborgen worden in de Foto’s app. Dit doe je door naar de filmrol te gaan en de foto te selecteren die je wilt verbergen. Dit is mogelijk voor meerdere foto’s tegelijk door deze allen te selecteren. Druk op het Share menu links onder en selecteer de Verberg optie.

Inzoomen in video’s

Iedereen weet inmiddels dat je op een foto kunt inzoomen op de iPhone en iPad. Wat eerder nog niet mogelijk was is het inzoomen in video’s. Deze feature is in iOS 9 toegevoegd. Door te pinchen (vingers van elkaar af bewegen op het display) terwijl de video afgespeeld wordt zoom je in op een deel van de video.

Terug naar de filmrol

Een nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om snel terug naar de filmrol te gaan als je een foto bekijkt. Normaal gesproken druk je op de Back button maar dat is nu niet meer nodig. Swipe naar beneden op een geopende foto om terug te gaan naar de filmrol. Deze functionaliteit is vooral handig voor de grotere iPhones zoals de iPhone 6S Plus.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…