Home Artikelen 5 Manieren om de opslagruimte op de iPhone te vergroten

5 Manieren om de opslagruimte op de iPhone te vergroten

0
0

De iPhones van Apple hebben 8GB, 16GB, 64GB of 128GB interne opslagcapaciteit. Deze opslagruimte kan gebruikt worden om apps op te slaan maar ook muzieknummers, video’s, afbeeldingen en foto’s. De iPhones die op dit moment te koop zijn hebben 8GB, 16GB, 64GB of 128GB interne opslagruimte. Van deze varianten is de 16GB versie het meest populair. Als je veel naar muziek luistert en de nummers lokaal opslagen hebt op de iPhone dan is de limiet van 16GB al snel bereikt. De beschikbare opslagruimte is dan niet genoeg om meer data op te slaan. Jammer genoeg biedt de iPhone geen mogelijkheid voor microSD. Er zijn echter wel andere manieren. Als je niet over wilt stappen naar een ander model met meer opslagruimte dan zijn deze manieren om het interne geheugen uit te breiden.

Mediaspeler met wifi

Een mediaspeler met wifi is ook wel bekend als een media streamer of hub. Dit is een klein apparaat dat met Wifi verbinding kan maken met de iPhone. Met de mediaspeler is het ook mogelijk om de inhoud te delen met andere apparaat in het netwerk. Het voordeel van een mediaspeler is dat het ook informatie van een microSD kaart kan halen zodat de inhoud op de iPhone bekeken kan worden. De mediaspeler kan ook gebruikt worden als Wifi hotspot.

lightningdrive

USB/Lightning drives

Een lightning drive is vergelijkbaar met een normale USB stick. Het enige verschil is dat de data verzonden wordt door de lightning kabel. De kabel wordt gekoppeld aan de lightning poort van de iPhone. Door de lightning drive te koppelen aan de iPhone kan de data op de drive uitgelezen worden op de iPhone.

Draadloze harde schijf

Iedereen is bekend met de externe harde schijf. Het probleem met de reguliere versie zijn de kabels. In combinatie met de iPhone is dit geen werkbare optie. De oplossing is een draadloze harde schijf. Je kunt de iPhone koppelen aan het Wifi netwerk van de harde schijf om met de iPhone toegang te krijgen tot de inhoud op de harde schijf.

Lightning case

Een lightning case is een extra omhulsel voor de iPhone waarin extra opslagruimte zit. De case wordt met de iPhone gekoppeld via de lightning poort. Het werkt hetzelfde als de lightning drive. Doordat de iPhone altijd gekoppeld is aan de case is er altijd extra opslagruimte beschikbaar. Met een app is de data eenvoudig van de iPhone te verplaatsen naar het geheugen in de case en andersom.

iCloud

De meest populaire manier om meer opslagruimte te creëren op de iPhone zijn de cloud diensten zoals iCloud. Voor back-ups van de iPhone wordt standaard iCloud gebruikt. De data in de cloud wordt ontvangen en verzonden via het mobiele netwerk of via Wifi. Het is niet nodig om iets te koppelen aan de iPhone zoals een kabel. Er zijn verschillende cloud diensten die gratis opslagruimte aanbieden. Het verschilt per dienst hoeveel GB je gratis krijgt. Let op dat er gebruik gemaakt wordt van internet uit de databundel als er geen verbinding is met een Wifi netwerk.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…