Home Artikelen 5 Tips voor een refurbished iPhone kopen

5 Tips voor een refurbished iPhone kopen

0
25

Een gebruikte iPhone kopen is de normaalste zaak van de wereld. Doordat de iPhone een dure smartphone is kiezen veel consumenten ervoor om een gebruikte iPhone te kopen in plaats van een nieuw model. Een gebruikte iPhone wordt vaak gekocht via een tweedehands website zoals Marktplaats, Ebay of Speurders. Bijna iedereen in Nederland heeft wel eens gebruik gemaakt van een tweedehandswebsite om iets te kopen. Een gebruikte iPhone kan ook via andere websites gekocht worden. Het gaat dan vaak om refurbished iPhones; tweedehands iPhones die zo goed als nieuw zijn. Deze laatste optie is waar dit artikel zich op richt. Het kopen van een refurbished iPhone via een website. Voordat je een refurbished iPhone koopt zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

Onderzoek de verkoper

Aangezien er vele websites zijn is het moeilijk voor instanties om alle websites te controleren. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijkheid draagt om de iPhone te kopen bij een betrouwbare verkoper. Hoe weet je of een verkoper betrouwbaar is? De volgende punten zijn geen garantie voor betrouwbaarheid maar je maakt op deze manier wel een betere keuze bij het selecteren van een verkoper.

  • Bekijk of er een telefoonnummer vermeld staat op de website en neem contact op met de verkoper. Stel enkele vragen over de iPhone en het bedrijf zodat je een beeld krijgt van de verkoper.
  • Neem contact op via e-mail. Bekijk de grammatica van het antwoord van de verkoper en let erop hoelang het duurt voor je een reactie krijgt.
  • Bekijk of de verkoper een keurmerk heeft en controleer het keurmerk op echtheid.
  • Controleer het KVK nummer van de website.
  • Google op de websitenaam van de verkoper zodat ervaringen van anderen gevonden kunnen worden.
  • Koop de refurbished iPhone niet als je het gevoel hebt dat iets niet klopt

4s4

Controleer de staat van de iPhone

Een tweedehandse iPhone kan geen enkel krasje hebben maar ook barsten in de behuizing. Het ligt er net aan hoe de vorige gebruiker met de iPhone is omgegaan. Iedereen gaat anders om met de smartphone waardoor geen enkele tweedehands iPhone hetzelfde is. Als het gaat om een refurbished (of gereviseerd) toestel dan kun je er vanuit gaan dat de behuizing nieuw is. Lees de beschrijving van de gebruikte iPhone of er schade is en bekijk de foto’s goed. Als er schade is aan de iPhone dan moet dit vermeld worden in de beschrijving.

Bekijk of er garantie is

Een nieuwe iPhone is altijd uitgerust met garantie. Als zich in de garantieperiode gebreken zijn dan wordt de reparatie of vervanging door de fabrikant vergoed. Dit is echter niet het geval bij de aankoop van een refurbished iPhone. Als een nieuwe iPhone al over gebreken kan beschikken dan kan dit ook met een refurbished iPhone. De kans op gebreken is dan zelfs hoger. Het is verstandig om een gebruikte iPhone te kopen met garantie. Als je een refurbished iPhone koopt dan zit er meestal garantie op. Controleer of dit ook het geval is bij de iPhone die je wilt aanschaffen.

Houdt rekening met de levertijd

Tegenwoordig hebben de meeste webshops een levertijd van 24 uur maar er zijn nog steeds verkopers die een langere levertijd aanhouden. Als je direct wilt beschikken over de iPhone omdat je geen telefoon hebt dan is het verstandig om de levertijd te controleren. Er zijn webshops die een levertijd hebben van meer dan 7 dagen. Dit is vaak het geval als een refurbished iPhone besteld wordt bij een webshop in het buitenland. Als je niet zolang zonder een telefoon kunt kies dan voor een andere verkoper. Bekijk ook of er sprake is van verzendkosten en hoe hoog deze zijn. Gratis verzending wordt immers niet door alle webshops aangeboden.

HTTPS_icon

Controleer de veiligheid

Een website kan een goede reputatie hebben met goede beoordelingen maar dit zegt nog niets over de veiligheid. Een veilige website is te herkennen aan de veilige verbinding tussen de internetbrowser en de server. Dit wordt een SSL certificaat genoemd. Het certificaat zorgt ervoor dat er een “s” achter http komt te staan en een slotje voor de url. Het is mogelijk dat alleen de betaalpagina’s over het certificaat beschikken en niet alle pagina’s van de website.

Niet iedereen heeft een nieuwe iPhone nodig. Als je niet van plan bent gebruik te maken van de nieuwste features en niet het snelste toestel nodig hebt dan is een refurbished iPhone een prima optie. Een refurbished iPhone is niet alleen goedkoper maar het milieu wordt er ook mee geholpen. De gebruikte iPhones komen dan niet terecht op de afvalstortplaats wat een negatieve invloed heeft op de aarde. Degene die een refurbished iPhone koopt hoeft ook geen nieuw toestel te kopen waardoor er een smartphone minder gemaakt hoeft te worden. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een refurbished iPhone koopt. Het is wat anders dan het kopen van een nieuwe iPhone. Zo is het belangrijk om te weten of er garantie is, hoe betrouwbaar de verkoper is en wat de conditie is van de iPhone.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…