Home Artikelen 5 Toetsenbord tips voor de iPhone

5 Toetsenbord tips voor de iPhone

0
0

Als je nog niet zo lang een iPhone hebt dan zijn er veel functies en mogelijkheden die je nog niet kent. Veel van deze mogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat je de iPhone efficiënter kunt gebruiken, tijd bespaart of de veiligheid verbetert. De tips zijn niet alleen geschikt voor beginners maar ook personen die al langer een iPhone hebben kunnen er voordeel uit halen.

Speciale symbolen gebruiken

In het toetsenbord van een iPhone zitten speciale symbolen verborgen waarvan veel mensen het bestaan niet weten. Zelfs personen die al lang een iPhone hebben zijn er niet bekend mee. Gelukkig zijn veel van deze symbolen niet nodig om te communiceren. Het gaat om symbolen zoals omgekeerde uitroeptekens en vraagtekens maar ook langere streepjes en andere aanhalingstekens. Deze symbolen zijn te bereiken door op een symbool te drukken en deze vast te houden. De speciale symbolen die bij dit teken hoor worden vervolgens getoond.

Snel een nieuwe zin beginnen

Als je het standaard iOS toetsenbord gebruikt dan is er een snellere manier om een zin te eindigen met een punt gevolgd door een spatie en een hoofdletter voor de nieuwe zin. Met de sneltoets hoef je alleen maar twee keer op spatie te drukken om dit voor elkaar te krijgen. Deze sneltoets is met name handig voor personen die lange verhalen typen op het toetsenborg. De sneltoets kan ingesteld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord en Sneltoets voor punt in te schakelen.

Sneller een nummer of symbool selecteren

Om sneller te kunnen typen op een iPhone helpen alle kleine tips en tricks. De 123 toets wordt door de meeste mensen ingedrukt waarna een lijst met nummers en symbolen tevoorschijn komt. Het nummer of symbool wordt gekozen waarna er op de ABC toets gedrukt wordt om door te gaan met typen. Dit kan sneller door de 123 toets ingedrukt te houden en direct te swipen naar het nummer of het symbool. Het toetsenbord gaat vervolgens automatisch weer naar de ABC toetsen.

Domeinnaam extensie veranderen

De standaard browser op de iPhone is Safari. Wat veel mensen niet weten is dat het toetsenbord in de browser een sneltoets heeft voor de .nl domeinnaam extensie. Deze sneltoets is zit achter de punt. De .nl sneltoets is te bereiken door de punt toets ingedrukt te houden. Hetzelfde geldt voor andere populaire domeinnaam extensies zoals .com, .net en .org.

Schudden om tekst te herstellen

Als je een zin getypt hebt die je vervolgens wilt verwijderen dan kun je dit doen door de delete knop in te houden. Er is echter een snellere manier. Door de iPhone heen en weer te schudden komt er een venster tevoorschijn met “Herstel typen”. Druk op Herstel om de getypte tekst te verwijderen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…