Home Artikelen 7 Redenen om je oude iPad te verkopen

7 Redenen om je oude iPad te verkopen

0
0

De producten van Apple zoals de iPhone en iPad hebben wereldwijd verkooprecords gebroken. De iPhone breekt zelfs in 2015 nog record na record. Ieder jaar worden er ook miljoenen iPads verscheept. Bij dit grote aantal verkopen hoort een groot aantal iPads dat ieder jaar afgedankt wordt. Dit leidt tot een grote stapel elektronisch afval afkomstig van oude Apple producten. Als je je oude iPad niet meer gebruikt dan volgen hieronder een aantal redenen waarom je de iPad beter kunt verkopen.

Betere specificaties

De technologie op het gebied van tablets gaat snel. Een iPad van drie jaar oud loopt ver achter op de nieuwste iPad. Het nieuwere model heeft een betere chipset, meer werkgeheugen, betere grafische mogelijkheden en betere algemene prestaties. Als je hier gebruik van wilt maken dan is het tijd om de oude iPad te verkopen en een nieuwer model aan te schaffen.

Nieuwe iPads zijn lichter

ipadproNaast de betere specificaties van de iPad wordt de iPad ook steeds lichter. Apple probeert de iPad zo licht mogelijk te maken zodat het makkelijker te vervoeren en te gebruiken is. De materialen die gebruikt worden in de iPad zijn lichter van gewicht. Een oudere versie van de iPad is zwaar in vergelijking met een nieuw model. Als je liever een lichte iPad hebt dan is het tijd om de oude iPad te verkopen en een nieuwe aan te schaffen.

Milieubescherming

Het grote probleem met afgedankte iPads is dat het bijdraagt aan de gevolgen van elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd. In de handleiding van de iPad staat duidelijk vermeld dat de iPad op een aparte manier weggegooid moet worden na gebruik. Dit is te zien aan het prullenbak icoon met een X erop. Als de iPad niet op een aparte manier verwerkt wordt dan heeft dit een negatief effect op het milieu. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om de iPad te verkopen, zelfs als de iPad niet meer werkt.

Vergoeding ontvangen

Een iPad verkopen levert geld op. Zelfs als de iPad niet meer werkt kun je er nog geld voor krijgen. De onderdelen kunnen hergebruikt worden zodat van verschillende onderdelen een refurbished iPad gemaakt kan worden. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de levensduur van de onderdelen. Online recycling bedrijven bieden een vergoeding voor werkende en niet-werkende iPads.

ipadcamera

Nieuwe iPads hebben een betere camera

De camera die gebruikt wordt in de iPad is enorm verbeterd. Er zijn zelfs iPads die geen camera hebben of eentje met een slechte beeldkwaliteit. Nieuwe versies van de iPad beschikken over een goede camera met diverse features zoals slow-motion en time-lapse. Als je graag foto’s wilt maken met de iPad ga dan voor een nieuwer model en verkoop de oude iPad.

Goede doelen helpen

Als je een iPad verkoopt aan een recycling bedrijf dan steun je ook het goede doel. Deze bedrijven hebben allen banden met goede doelen. Voor elke verkochte iPad wordt een deel van de opbrengst gebruikt om de goede doelen te steunen. Een iPad verkopen is hierdoor een win-win situatie voor iedereen: het milieu, jezelf, het recycling bedrijf en de goede doelen.

Nieuwe iPad kopen

Door de oude iPad te verkopen heb je minder geld nodig voor de aanschaf van een nieuwe iPad. Het geld dat je ontvangt voor de oude iPad kan gebruikt worden als bijdrage in de kosten van een nieuwe iPad. Op deze manier kun je goedkoop een nieuwe iPad kopen.

Het heeft geen nut om de oude iPad te bewaren als je er toch niets meer mee gaat doen. In plaats van oude elektronische producten zoals de iPad te bewaren kun je deze beter verkopen. Als het bewaard wordt neemt het alleen maar ruimte in beslag en de waarde wordt ieder jaar minder. Verkoop de iPad zo snel mogelijk als je er geen gebruik meer van maakt. Je ontvangt dan het meest voor je oude iPad.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…