Home Artikelen 8 Tips voor de iPhone 6

8 Tips voor de iPhone 6

0
0

De iPhone 6 is één van de beste smartphones van het afgelopen jaar. Met veel nieuwe features en goede specificaties is het een smartphone met ongekende mogelijkheden. Er is een vingerafdrukscanner waar in de toekomst mee betaald kan worden met Apple Pay, een fantastische camera, iOS 8 en een nog groter en scherper display. Dit zijn de “bekende” nieuwe features van de iPhone 6 maar achter de schermen zijn er nog veel features waarvan veel mensen het bestaan nog niet van weten. De volgende tips helpen je om deze verborgen features te vinden.

1. iOS Widgets

Since iOS8 is het nu ook mogelijk om widgets toe te voegen aan het notificatie menu. Dit was in Android al langer mogelijk maar nu ook op de iPhone. Het notificatie menu is te bereiken door van de bovenkant van het display naar beneden te swipen. Onder het tabblad vandaag zijn widgets toe te voegen van compatible apps.

2. iOS 8 Notificaties

Als je een bericht ontvangt dan zie je dit direct op de iPhone. Bovenin het display wordt de notificatie getoond. Je hoeft niet meer van app naar app te switchen om het bericht te beantwoorden. Door de notificatie naar beneden te swipen wordt een antwoordbox getoond. Op deze manier kun je snel een bericht terug sturen zonder te wisselen van apps.

3. Bereikbaarheid vingers

Door het grotere display van de iPhone 6 is niet altijd mogelijk om de bovenkant van het display aan te raken met één hand. De bereikbaarheid van de vingers kan verbeterd worden door twee keer op de Home button aan te raken. Niet drukken maar aanraken. De bovenkant van het display komt vervolgens naar beneden zodat het makkelijker te bereiken is.

4. Hey Siri

In Nederland wordt de Siri app nog niet veel gebruikt terwijl het één van Apple’s belangrijkste features is op de iPhone. Doordat Siri alleen in het Engels beschikbaar was konden veel Nederlanders er niet goed mee overweg. Dat is nu anders met het toevoegen van de Nederlandse taal. Het is nu ook makkelijker om Siri te activeren door alleen maar “Hé, Siri” te zeggen. Om dit te activeren ga je naar Instellingen > Algemeen > Siri > Sta ‘Hé, Siri’ toe. Dit werkt echter alleen als de iPhone aan een energiebron is gekoppeld zodat de batterij niet zo snel leeg loopt.

5. Nieuwe emoticons

Als je nog niet gebruik maakt van emoticons dan wordt het tijd om het eens te proberen. Emoticons zijn afbeeldingen die een bepaalde expressie tonen zoals blijdschap, lachen en boosheid. Deze zijn te gebruiken in gesprekken met anderen. Op de iPhone 6 kunnen deze emoticons (emoji’s) geactiveerd worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Voeg nieuw toetsenbord toe > emoji. De emoji’s zijn onlangs nog verder uitgebreid waardoor je verschillende kleuren per emoji kunt gebruiken.

6. Slow Motion Video

Foto’s en video’s zijn steeds belangrijker geworden op de smartphone. Apps zoals Snapchat, Instagram en Vine richten zich hier volledig op. Op de iPhone 6 is het nu mogelijk om video’s op te nemen met slow motion in 240 fps. Om slow motion in te stellen ga je naar de Camera app en swipe je naar slow motion. De video wordt dan opgenomen waarna de slow motion achteraf ingesteld kan worden tijdens het bekijken van de video.

7. Display Zoom

Het is op de iPhone 6 mogelijk om in te zoomen op het home screen. Dit maakt het voor sommige mensen makkelijker om de iPhone 6 te gebruiken. Om display zoom te activeren ga je naar Instellingen > Display > Display Zoom.

8. Lock Screen Shortcut

Als je in de buurt bent van een bedrijf of winkel met een eigen app dan wordt dit nu in de linker onderzijde van het lock screen getoond. Het is dan mogelijk om direct de app te openen en het te gebruiken. Om dit te activeren ga je naar Instellingen > iTunes en App Store > Suggested Apps. Deze staan standaard ingeschakeld maar als je dit ooit uitgeschakeld is dan kun je het hier weer activeren.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…