Home Nieuws A10-chip iPhone 7 wordt geproduceerd door TSMC

A10-chip iPhone 7 wordt geproduceerd door TSMC

0
0

De chip die gebruikt wordt in de iPhone wordt niet altijd door een enkele leverancier geleverd. In de iPhone 6S worden chips gebruikt van TSMC en Samsung. Dit heeft onlangs tot een ware chipgate geleid. Als je het nieuws hebt gevolgd rondom de iPhone 6S dan heb je kunnen lezen dat er verschillen zijn in prestaties tussen de twee de chips. De TSMC chip levert betere prestaties dan de Samsung chip.

iPhone 7 A10-chip

De A10-chip in de iPhone 7 wordt alleen geproduceerd door TSMC. Dit wordt gemeld door anonieme bronnen aan het Taiwanese Commercial Times. Of Apple deze keuze gemaakt heeft door de iPhone 6S chipgate is niet duidelijk. De bronnen melden dat TSMC over speciale productietechnieken beschikt waar Samsung deze niet heeft. Volgens analist Ming Chi Kuo wordt er in maart begonnen met de massaproductie van de A10-chips.

16-nanometerproces

Er is nog meer bekend over de A10-chip. De nieuwe chip wordt gebakken volgens het 16-nanometerproces. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van TSMC’s InFO (integrated fan out) architectuur. Door dit speciale proces wordt de batterij beter bespaard en zouden betere prestaties mogelijk zijn. De chip is sneller en energiezuiniger dan de A9-chip. De technologie maakt het mogelijk om een system-in-package chip te gebruiken in de iPhone 7. Dit levert een ruimtebesparing op waardoor er meer ruimte is voor andere onderdelen zoals de batterij of zelfs een kleinere iPhone.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…