Home Nieuws Apple Airpods domineren de draadloze koptelefoonmarkt

Apple Airpods domineren de draadloze koptelefoonmarkt

0
22

De Apple Airpods spelen op dit moment een belangrijke rol in het segment van draadloze koptelefoons. In de Verenigde Staten hebben de Airpods een marktaandeel van maar liefst 85 procent. Dit blijkt uit onderzoek van NDP. De totale omzet uit koptelefoon is door de Apple Airpods met 22 procent gestegen. De uitzonderlijke verkoop heeft ertoe geleid dat de levertijd onlangs uitgesteld is naar drie weken. Hoewel er kleine problemen zijn met de microfoon is 98% van de klanten zijn zeer tevreden met de aankoop volgens de Franse website iPhonote.

Bragi en Doppler Labs waren de eerste partijen die draadloze oordopjes op de markt brachten maar het duurde niet lang voordat Apple en Samsung zich ermee gingen bemoeien. Dit jaar zijn er al meer dan 900.000 draadloze koptelefoons verkocht waarbij het grootste verkocht is door Apple. Vooral de integratie met andere Apple producten zorgt voor een hoge mate van synergie waardoor de kwaliteit niet zo belangrijk lijkt.

De Airpods van Apple zijn voor het eerst in december 2016 door Apple geleverd. Dit ging niet zonder problemen. De levering werd meerdere keren uitgesteld.

Bron: NDP

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…