Home Artikelen Apple iCloud: privacy, veiligheid en beveiliging

Apple iCloud: privacy, veiligheid en beveiliging

0
0

Apple is vorig jaar meerdere keren in het nieuws geweest inzake de veiligheid van iCloud. Dit is de online opslagdienst van Apple. Helaas was het geen positief nieuws. Tientallen bekende personen waren het slachtoffer van een hack van hun iCloud account zoals Rihanna en Jennifer Lawrence. Op de iCloud account stonden gevoelige gegevens en afbeeldingen. Een deel van deze gegevens werd vervolgens openbaar gemaakt op het internet. Dit geeft maar weer eens aan hoe belangrijk veiligheid en privacy zijn.

Veiligheid iCloud

In het geval van de gehackte accounts werd de vinger naar Apple gewezen maar was het ook wel de schuld van Apple? Dit was de vraag die rondging op het internet en in het nieuws. Apple heeft direct na het incident een leger aan specialisten aan het werk gezet om de achtergrond te onderzoeken. Hoe konden de user accounts gehackt worden en bij wie ligt de schuld? De hack van de accounts werd volgens het onderzoek mogelijk gemaakt door de makkelijke wachtwoorden die gebruikt werden voor de accounts. Alhoewel Apple gebruikers aanraadt om een sterk wachtwoord te creëren voor de iCloud account was dit voor de gehackte accounts niet gedaan. De schuld lag hierdoor niet bij de beveiliging maar bij de gebruikers zelf. Voor iCloud is geen twee-staps-authenticatie zoals het geval is bij aankopen. Doordat er maar een enkel wachtwoord nodig is om bij de iCloud back-up te kunnen is de beveiliging makkelijker te omzeilen als er makkelijk wachtwoord gebruikt wordt.

Twee-staps-authenticatie

De veiligheid van Apple apparaten en iCloud is de laatste jaren verbeterd met de introductie van twee-staps-authenticatie. Ten eerste is er de pincode om het Apple apparaat te ontgrendelen. Hiernaast is er nog het wachtwoord nodig om de identiteit te verifiëren. Met de Touch ID technologie is het wachtwoord vervangen waardoor de beveiliging nog beter is. Dit zorgt in feite voor een dubbele beveiliging van alle informatie en afbeeldingen. Om een aankoop te doen in de App Store of om muziek te downloaden in iTunes is het vereist om de aankoop te bevestigen met de vingerafdruk. Door deze stap is niemand in staat om aankopen te doen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…