Home Artikelen Apple Magsafe: wat is het en wat kun je ermee?

Apple Magsafe: wat is het en wat kun je ermee?

0
0
iphone magsafe

Apple’s Phone 12 werd op 23 oktober gelanceerd met een grote nieuwe toevoeging: MagSafe. Hoewel er veel wordt gesproken over de 5G-features van de iPhone 12, is de nieuwe MagSafe-functie misschien wel veel interessanter. Terwijl 5G op de lange termijn wellicht een gamechanger zal zijn, is dit nu nog lang niet het geval. De waarheid is immers dat 5G op dit moment nog helemaal zo snel is als de theorie doet beloven. En MagSafe is wel klaar voor gebruik: het is direct te gebruiken als een inventieve magnetische bevestiging.

Wat is MagSafe?

MagSafe doet veel dingen tegelijk en kan meerdere functies vervullen, waardoor het moeilijk is om de technologie in één woord te omschrijven. Maar als we een poging wagen, komen we op de combinatie van een bevestigings- en oplaadsysteem. De nieuwe iPhone 12-apparaten zijn uitgerust met wat Apple omschrijft als ‘een reeks magneten’ die rondom een gecentreerde oplaadspoel zijn geplaatst.

Het interessante deel van MagSafe zit in die oplaadspoel, omdat het tot 15W aan vermogen kan trekken – twee keer zo krachtig als draadloos opladen bij eerdere iPhones. Dit is weliswaar vergelijkbaar (of minder) dan telefoons van andere merken, maar voor de iPhone is dit wel degelijk een big deal.

Omdat de iPhone 12 niet wordt geleverd met een oplader, met uitzondering van individuele iPhone 12 aanbiedingen, kun je ervoor kiezen om een oude oplader te gebruiken of de snellere MagSafe-oplader. Met deze MagSafe-oplader is draadloos opladen een kwestie van klikken. Dankzij de magneten wordt de iPhone meteen op de goede plek “getrokken” en gaat het opladen sneller – met maximaal 15W.

De MagSafe-oplader werkt met Qi, de draadloze standaard, dus net als met alle andere Qi-opladers kun je er ook andere Apple-apparaten mee opladen. De precisie van de magneten is echter alleen van toepassing op de iPhone 12 en iPhone 12 Pro-modellen, aangezien eerdere modellen simpelweg niet over dergelijke magneten beschikken. Let op, als je de MagSafe-oplader aanschaft heb je nog wel een aparte USB C-adapter van 20W nodig die afzonderlijk verkrijgbaar is.

iphone cases magsafe

Waarschuwing van Apple

De algemene wijsheid is dat magneten zo ver mogelijk uit de buurt moeten blijven van computer. Maar dan stopt Apple opeens magneten in een iPhone. Gaat dat wel goed? Volgens Apple hebben de magneten geen invloed op de iPhone zelf, maar kan de MagSafe-oplader wel invloed hebben op creditcards.

Apple waarschuwt gebruikers om kaarten met magnetische strips of radiochip, zoals een creditcard, hotelkamersleutelkaart, uit de portemonnee-accessoire te verwijderen voordat ze op de oplader worden geplaatst. Als je zo’n kaart tussen de iPhone en de MagSafe-oplader plaatst, kan dit schade aan het object veroorzaken.

Wat je er nog meer mee kunt

Als je een reeks magneten hebt die een oplader met een klik kunnen centreren, kunnen diezelfde magneten natuurlijk ook gebruikt worden om andere soorten accessoires aan de iPhone 12 te bevestigen. En dat is precies wat Apple in gedachten heeft voor de MagSafe-accessoires. Apple heeft namelijk een reeks hoesjes, covers en portefeuilles ontwikkeld die met die magneten werken.

Een iPhone 12 hoesje met kaarthouder voor de pin- en andere passen? Of een normaal siliconenhoesje? De MagSafe-magneten zorgen ervoor dat de Apple-accessoires op hun plek blijven zitten, allemaal dankzij de magneten. En omdat het natuurlijk om een technologie van Apple gaat, is het wachten op de accessoires waar externe fabrikanten mee op de proppen komen. Want één ding is bijna gegarandeerd: met Apple die licenties uitgeeft aan externe partijen om MagSafe-accessoires te maken, komt er een stortvloed van nieuwe producten op de markt die daar op aansluiten.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat moet je doen als je telefoon helemaal zwart is?

Je telefoon is tegenwoordig bijna een verlengstuk van jezelf, dus het kan behoorlijk stres…