Home Nieuws Apple meest waardevolle merk van dit jaar

Apple meest waardevolle merk van dit jaar

0
0

Ook dit jaar staat Apple weer boven in de lijst met de meest waardevolle merken ter wereld. Samen met Google voert het de lijst aan. Google staat op nummer 2 in de top 100 meest waardevolle merken ter wereld. De lijst wordt jaarlijks samengesteld door Interbrand.

Samenstelling van de lijst

Interbrand kijkt voor het samenstellen van de lijst naar wat de merken hebben bereikt op financieel gebied en hoe de toekomst er voor de bedrijven uitziet. Ook houdt Interbrand rekening met de consument en kijkt dus waar de consument voor kiest. Ook wordt er vergeleken met andere merken uit dezelfde branche. Van al deze statische gegevens maakt Interbrand uiteindelijk een merkwaarde. Op de website van Interbrand vind je de rankings voor 2015. Apple en Google staan bovenin de lijst net als vorig jaar. De merken worden opgevolgd door Coca Cola. Tot twee jaar geleden voerde Coca Cola lange tijd de lijst aan.

google-logo

Beurswaarde

Het afgelopen jaar steeg de merkwaarde van Apple tot 170.276 miljoen dollar met 43 procent. De waarde van Google steeg tot 120.314 miljoen dollar met 12 procent. In de top tien staan verder Microsoft, Toyota, Samsung, IBM, General Electric, Amazon en McDonalds. Facebook is de grootste stijger in de lijst. Met 54 procent steeg de merkwaarde van Apple van plek 29 naar 23. Er staan ook een aantal Nederlandse merken in de lijst waaronder Shell, Heineken en Philips.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…