Home Artikelen Apple Pay Apple Pay binnenkort in Nederland te gebruiken

Apple Pay binnenkort in Nederland te gebruiken

0
0

Het logo van Apple Pay is al verschenen bij diverse vestigingen van Marqt en McDonald’s in Nederland. Dit zou er op wijzen dat de Apple Pay dienst binnenkort in Nederland beschikbaar is. Een aantal Nederlandse iPhone gebruikers hebben al opgemerkt dat bij het opzoeken van een aantal Marqt en McDonald’s vestigingen in Nederland het logo van Apple Pay verschijnt. Dit logo verschijnt in Apple Maps indien je bij een winkel met de dienst kan betalen.

Het Verenigd Koninkrijk was tot nu toe nog het enige land in Europa waar met Apple Pay kon worden betaald. Het lijkt erop dat daar verandering in gaat komen. Er zijn ook berichten verschenen waaruit kan worden opgemaakt dat de dienst binnenkort ook in Finland en Duitsland beschikbaar komt.

Apple Pay in Nederland

Apple_PayDe ING bank werd door een klant aangesproken op Twitter over het Apple Pay logo. De medewerker van de bank antwoordde op de hoogte te zijn en de druk binnen ING op te voeren. Het lijkt dus niet lang meer te duren voordat er in Nederland via de iPhone of Apple Watch kan worden betaald. Het zal voorlopig alleen mogelijk zijn om je VISA of Mastercard van ING aan je Apple Pay account te koppelen. Er zullen waarschijnlijk nog wel meer banken bij komen maar hoeveel dit er zijn is onduidelijk. Het is mogelijk dat er in de beginfase alleen nog maar creditcards worden ondersteund net als in de Verenigde Staten. Eerder liet Apple CEO Tim Cook weten dat Apple Pay ook zal uitbreiden naar Europa. De dienst werkt met een NFC chip die aanwezig is in de iPhone 6 en de iPhone 6S. Aan de hand van Touch ID worden transacties beveiligd. Er is geen pincode nodig om te betalen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
  • Apple Pay in Europa

    Apple is al enige tijd bezig met het uitbrengen van Apple Pay in Europa. Het uitbrengen va…
  • NFC technologie voor de iPhone

    NFC is een afkorting voor Near Field Communication. Dit is een draadloze technologie dat e…
  • Hoe veilig is Touch ID op de iPhone?

    De privacy en veiligheid worden steeds belangrijker bij het gebruik van een smartphone. Om…
Load More In Apple Pay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…