Home Artikelen Apple TV Apple TV opslagruimte: 32GB of 64GB?

Apple TV opslagruimte: 32GB of 64GB?

0
0

De nieuwe Apple TV is gearriveerd. Het heeft geen ondersteuning voor 4K beeldresolutie maar wel veel andere mogelijkheden. Er zijn veel verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. De originele Apple TV draaide op een aangepaste versie van OS X, werd gesynchroniseerd met iTunes en beschikte over een harde schijf. De daarop volgende versies kregen updates zoals het iOS besturingssysteem, NAND Flash geheugen en streamen vanuit de cloud werd mogelijk. De derde versie van Apple TV was drie jaar geleden, in 2012, geïntroduceerd. Deze versie werd tegelijk met de iPad 3 op de markt gebracht. Het heeft vervolgens drie jaar geduurd voor de vierde en huidige generatie van de Apple TV gepresenteerd werd. In drie jaar is er veel veranderd. De nieuwste en vierde generatie van de Apple TV draait op het nieuwe tvOS besturingssysteem, beschikt over Siri en apps van derden kunnen erop geïnstalleerd worden.

apple-tv

32GB en 64GB

De nieuwe Apple TV is verkrijgbaar in twee modellen; één versie met 32GB opslagruimte en een versie met 64GB opslagruimte. Voor veel potentiële kopers van de Apple TV is het een moeilijke keuze. Hoeveel opslagruimte heb je nodig op de Apple TV. Vooral door de komst van de App Store op de Apple TV is het logisch dat meer opslagruimte nodig is aangezien meer apps gedownload kunnen worden. Is 32GB genoeg of ben je beter af met 64GB?

Prijs per gigabyte

De Apple TV is verkrijgbaar in twee versie met twee verschillende prijzen:
32 GB voor €179,-
64 GB voor €229,-

Als de prijzen per gigabyte vergeleken worden dan is de 64GB versie het goedkoopst.
32 GB voor €179,- = €5,59 per gigabyte
64 GB voor €229,- = €3,58 per gigabyte

De Apple TV gaat verstandig om met de lokale opslagruimte. De inhoud die je download op de Apple TV wordt lokaal opgeslagen maar ook weer verwijderd als je het niet gebruikt. De Apple TV maakt gebruik van on-demand content zodat de opslagruimte op de Apple TV automatisch beheerd wordt zonder dat je hier zelf veel voor hoeft te doen. Een voorbeeld hiervan is het downloaden van een game. De eerste levels worden gedownload maar niet het gehele spel. Als je de eerste levels gespeeld hebt dan download de Apple TV de volgende levels en verwijdert het de gespeelde levels. Op deze manier wordt er efficiënt omgegaan met de opslagruimte. Het betekent ook dat 64GB niet voor iedereen een vereiste is. Dit is alleen bedoeld voor personen die enorm veel games spelen, apps gebruiken, films bekijken en dit allemaal tegelijk. Alleen dan wordt er veel opslagruimte gebruikt op de Apple TV. Een gemiddelde gebruiker kan het echter af met 32GB opslagruimte. Dit is bedoeld voor personen die soms games spelen, een paar apps gebruiken en niet meerdere films en programma’s tegelijk bekijken.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
  • Apple TV vanaf vandaag in de verkoop

    De nieuwe Apple TV is vanaf vandaag verkrijgbaar. De vernieuwde Apple TV in september gepr…
Load More In Apple TV

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…