Home Nieuws Apple verwijdert nepreviews uit App Store

Apple verwijdert nepreviews uit App Store

0
0

Dat Apple bezig is met het opschonen van de App Store werd vorige week al duidelijk. Diverse apps waarbij het mogelijk is om muziek te downloaden werden verwijderd net als apps die bijvoorbeeld Facebook volspammen of video’s bevatten die andere apps aanprijzen. Op dit moment is Apple bezig met de tweede fase van deze grote schoonmaken. Apple is namelijk begonnen met het verwijderen van zogenaamde ‘fake reviews’, het gaat hier om reviews waarvan het vermoeden bestaat dat deze niet echt zijn.

Reviews aan het verdwijnen

Door Techcrunch werd ontdekt dat er sinds een maand structureel reviews aan het verdwijnen zijn. Het gaat hier waarschijnlijk om de reviews die zijn gekocht door ontwikkelaars om zo hoger in de toplijsten te komen. Apps zijn beter vindbaar door goede beoordelingen en worden als gevolg hiervan meer gedownload.

Nepreviews

Dat marketingbureaus voor een lancering van een app veel goede reviews laten plaatsen is niet ongewoon. Deze reviews worden namelijk te koop aangeboden op verschillende websites zoals op Freelancer.com en Fiverr. Voor en 5 sterren review in de App Store betaalt men dan zo’n 7 dollar. Het probleem doet zich niet alleen voor in de Appstore maar ook op Nederlandse websites zoals beslist.nl of Marktplaats komt dit voor.

Hoe wordt het gecontroleerd?

Het is niet duidelijk hoe Apple bepaalt of de review echt is of nep. Het bedrijf heeft ook geen mededelingen gedaan over het verwijderen van de reviews. Voor eerlijke ontwikkelaars is deze actie van Apple goed nieuws, zij hoeven dan ook niks te vrezen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…