Home Nieuws Apple werkt aan techniek voor zonnecellen in toekomstige iPhones

Apple werkt aan techniek voor zonnecellen in toekomstige iPhones

0
0

Blogger Matt Margolis van Seeker Alpha investor log komt met de conclusie dat Apple zou werken aan een techniek om onzichtbare zonnecellen in de schermen van toekomstige iPhones te verwerken. De batterij van de iPhone zal door deze zonnecellen een stuk langer mee moeten gaan. Margolis heeft een aantal feiten naast elkaar gelegd en daaruit dus deze conclusie getrokken. De techniek zal in de toekomst ook voor de iPod Touch worden gebruikt.

Apple maakt nu gebruik van Gorilla Glass, de zonnecellen kunnen hier echter technisch niet mee overweg. Apple zal daarom over schakelen op saffierglas. Tot voor kort kostte een scherm van saffierglas rond de 15 dollar en was te duur voor massaproductie. De prijs is verlaagd naar zo’n 4 dollar door nieuwe ontwikkelingen. Deze prijsverlaging maakt het waarschijnlijk wel mogelijk om saffierglas in de schermen van de iPhone te verwerken.
Het saffierglas zal het daarnaast ook mogelijk maken om het scherm geheel te veranderen in een vingerafdrukscanner. Tot nu toe is alleen de homeknop van de iPhone 5S een vingerafdrukscanner. Met een geheel vingerafdrukscherm zal het mogelijk worden gebruik te maken van het mobiele betalingssysteem waar Apple op dit moment aan werkt.

Gaat Apple daadwerkelijk zonnecellen in het scherm plaatsen dan zou een nieuwe iPhone waarschijnlijk een stuk dunner zijn. De batterij kan namelijk worden verkleind nu de zonnecellen zorgen voor energie. Apple beantwoordt echter geen enkele vraag over toekomstige producten maar Margolis is er wel zeker van. Hij heeft de feiten op een rijtje gezet, er zijn deals gemaakt met benodigde bedrijven en ook leveranciers zijn al naar buiten gekomen. Ook heeft Apple al aangegeven milieubelasting te willen verminderen door het gebruik van zonne-energie.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…