Home Nieuws Apple wil paniekmodus op de iPhone

Apple wil paniekmodus op de iPhone

0
0

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor een nieuwe functie op de iPhone. Het patent gaat over een speciale modus die ingeschakeld kan worden in noodsituaties. De modus wordt ingeschakeld met behulp van Touch ID. Met de vingerafdruk van een specifieke vinger kan de gebruiker de functie inschakelen. De gebruiker moet van tevoren zelf bepalen welke vinger als de paniekvinger gezien wordt door de iPhone. Slechts één vingerafdruk kan opgeslagen worden voor de paniekfunctie.

Touch ID

Vanaf de iPhone 5S beschikken alle iPhones over Touch ID. Dit is de vingerafdruktechnologie voor de iPhone. Dit maakt het mogelijk om met de vingerafdruk het toestel te ontgrendelen. De vinger hoeft alleen even op de Home button geplaatst te worden. Het is ook mogelijk om betalingen te verifiëren met Apple Pay. Met de paniekmodus hoeft alleen de specifieke vinger op de Home button geplaatst te worden om de paniekfunctie in te schakelen.

Wat kan de paniekmodus?

5s8Als de paniekfunctie ingeschakeld is dan wordt alle persoonlijke data geblokkeerd. De iPhone is dan volledig leeg met geen zichtbare data erop. Het is ook mogelijk om foto’s te maken van het moment dat de paniekfunctie ingeschakeld is. Voor iemand die de telefoon niet kan bedienen door de situatie is het mogelijk om in de microfoon te spreken en te vertellen wat er aan de hand is. De iPhone kan dit vervolgens direct doorsturen naar hulpdiensten of familie en vrienden. Met een ingeschakelde paniekmodus is het ook mogelijk dat bepaalde apps direct geopend worden. Apple dient geregeld patenten in waar later niets mee gebeurt. Of de paniekmodus echt op de iPhone komt is hierdoor niet zeker.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…