Home Artikelen AppleCare+ of telefoonverzekering?

AppleCare+ of telefoonverzekering?

0
0

Het AppleCare+ programma van Apple is een verzekering voor de iPhone. Met de verzekering heb je recht op deskundige ondersteuning per telefoon en ben je voor een periode van twee jaar verzekerd tegen hardware reparaties. Dit is inclusief twee voorvallen van schade door een ongeluk. Het AppleCare+ programma staat los van de garantie die geldt volgens het Nederlands Burgerlijk Wetboek. AppleCare+ kan tegelijk met de iPhone aangeschaft worden of binnen 30 dagen na aankoop bij een Apple Store.

Premie AppleCare+

De premie van AppleCare+ wordt vooraf betaald. Dit zijn de premies voor de producten die verzekerd kunnen worden met AppleCare+:

iPad99,-
iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus€ 99,-
iPhone 6S en iPhone 6S Plus€ 149,-
iPod59,-
Apple Watch€ 89,-
Apple Watch Sport€ 65,-

Eigen risico

Er is eigen risico per voorval van €69,- voor de iPhone 5, 5C, 5S, 6 en 6 Plus. Het eigen risico is €99,- voor de iPhone 6S en 6S Plus.

iphone-hardware

Dekking AppleCare+

Met AppleCare+ ben je verzekerd voor reparatie of vervanging van je iPhone voor een periode van 2 jaar. De dekking is inclusief maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongeluk. De batterij valt ook onder dekking. Deze is alleen gedekt als het tot minder dan 80 procent van de oorspronkelijk opgegeven waarde opgeladen kan worden. AppleCare+ biedt geen dekking tegen verlies of diefstal van de iPhone. Bekijk hier de polisvoorwaarden.

Is een telefoonverzekering beter?

Hoewel veel gedekt wordt door het AppleCare+ programma is het niet zo uitgebreid als een telefoonverzekering. Dit komt doordat diefstal en verlies niet gedekt worden. Alleen de “echte” schade aan het toestel valt onder de dekking. Doordat de schade het grootst is als de iPhone verloren of gestolen wordt is de dekking aanzienlijk minder dan bij een telefoonverzekering. Als je al een verzekering hebt voor de iPhone dan is AppleCare+ een onnodige toevoeging. Je bent dan in feite dubbel verzekerd voor een groot aantal risico’s. Het enige voordeel van AppleCare+ heeft is dat het mogelijk is om de technische ondersteuning te gebruiken. Op deze pagina lees je meer over de telefoonverzekering.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…