Home Artikelen Batterijduur verlengen in iOS 9

Batterijduur verlengen in iOS 9

0
0

De batterijduur is een belangrijk aspect van de upgrades in iOS 9. Toch komt het vaak voor dat een grote iOS update leidt tot een kortere batterijduur. Dit is niet bij iedereen het geval maar na iedere grote update zijn er veel berichten op het internet te vinden dat de batterij van de iPhone opeens minder lang meegaat. Als je hier ook last van hebt en de batterij loopt snel leeg dan kun je wat hebben aan de volgende tips. Veel van de instellingen zijn te vinden door te zien in de Instellingen app.

Wi-Fi-assistentie

Schakel Wi-Fi Assistentie in

Wi-Fi Assistentie is één van de vele nieuwe features in iOS 9. De instelling is standaard ingeschakeld maar als het om één of andere reden uitgeschakeld is dan kun je het vinden door te gaan naar Instellingen > Mobiel netwerk > Wi-Fi Assistentie. Deze feature voorkomt dat de iPhone verbinding probeert te maken met een trage Wi-Fi verbinding wanneer de verbinding met het mobiele netwerk sneller is. Als de iPhone continu verbinding probeert te maken met een traag netwerk dan het veel van de batterij verbruiken.

Leg de iPhone met het display naar beneden

Om de batterijduur van de iPhone te verlengen is er een nieuwe feature toegevoegd aan iOS 9; de facedown detectie. Dit voorkomt dat het display aan gaat als de iPhone zich in een positie bevindt met het display naar beneden. De notificaties die binnenkomen zorgen er dan niet voor dat het display oplicht. Als je de batterij wilt besparen dan is het verstandig om de iPhone met het display naar beneden neer te leggen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je aan het werk bent of slaapt.

energiebesparingsmodus

Schakel Energiebesparingsmodus in wanneer nodig

Het laatste redmiddel om de batterij te besparen is de Energiebesparingsmodus. Dit kan het beste alleen gebruikt worden als het batterijpercentage erg laag is. De iPhone wordt er trager door waardoor het niet verstandig is om het altijd te gebruiken. Door de Energiebesparingsmodus in te schakelen kan de batterijduur met drie uur verlengd worden.

Bekijk welke apps het meest van de batterij gebruiken

In de Instellingen app is informatie te vinden over de batterij. Je kunt zien welke apps het meest van de batterij gebruiken. Als de grootverbruikers geïdentificeerd zijn kun je ervoor kiezen om de app te verwijderen, af te sluiten of wilt behouden. In iOS 9 is nu ook informatie te vinden over hoeveel tijd een app op het display getoond is en de tijd dat het op de achtergrond draait. In sommige gevallen is het niet nodig om apps te verwijderen die veel verbruiken. Het kan ook het home scherm zijn die veel gebruikt. Het is dan verstandig om de stand-by knop te gebruiken zodat het scherm niet aan is als de iPhone niet gebruikt wordt. Vergeet ook niet om een automatisch slot in te stellen met een korte tijd zoals 30 seconden.

Schakel Ververs op de achtergrond uit

Als je veel apps op de iPhone hebt staan dan is het mogelijk dat veel apps op de achtergrond ververst worden zonder dat je het doorhebt. Je kunt bekijken welke apps op de achtergrond ververst worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen >Ververs op de achtergrond. Individuele apps kunnen uitgeschakeld worden maar het is ook mogelijk om het voor alle apps uit te schakelen. Door deze instelling uit te schakelen worden de apps niet constant geüpdatet op de achtergrond maar alleen als de app opent.

Schakel Wi-Fi, Bluetooth en AirDrop uit

Als je één van deze niet gebruikt schakel het dan uit. De batterij kan aanzienlijk bespaard worden als deze features uitgeschakeld worden. Deze kunnen ook snel in- en uitgeschakeld worden via het Control Center. Door alleen van de bovenkant van het scherm naar beneden te swipen wordt het Control Center al getoond.

Schakel Locatievoorzieningen uit voor bepaalde apps

De Locatievoorzieningen zijn te vinden in de Instellingen app onder Privacy. De batterijduur kan verlengd worden door Locatievoorzieningen uit te schakelen voor apps die het niet zozeer nodig hebben. Het kan ook voor alle apps tegelijk uitgeschakeld worden.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…