Home Artikelen Batterijgebruik van de iPhone analyseren

Batterijgebruik van de iPhone analyseren

0
0

Voordat iOS 8 geïntroduceerd werd was het niet mogelijk om erachter te komen welke apps het meest gebruiken van de batterij. Er was een aparte app voor nodig die gedownload moest worden om deze informatie te krijgen. Sinds iOS 8 is dit echter niet meer nodig. Onder Batterijgebruik is precies te zien hoeveel de apps van de batterij gebruiken. Het batterijgebruik is te vinden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik. Er wordt vervolgens een overzicht getoond met de apps die het meest gebruiken maar ook het Home scherm. Standaard worden de apps getoond die in de laatste 24 uur het meest hebben gebruikt. Het is echter ook mogelijk om dit te bekijken over de gehele afgelopen week.

Identificeren grootverbruikers van de batterij

Het batterijgebruik geeft informatie over hoeveel van de batterij gebruikt wordt door de apps en functies van de iPhone. Dit betekent echter nog niet dat een bepaalde app veel energie verbruikt. Het ligt er met name aan hoeveel de app gebruikt wordt. Als een app heel vaak gebruikt wordt dan is het logisch dat deze veel van de batterij gebruikt. Als een app echter niet of heel weinig gebruikt worden maar toch ergens bovenaan de lijst staat dan is dit een grootverbruiker.

Wat volgt?

Als een bepaalde app veel meer van de batterij gebruikt dan de andere apps dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Verwijder de app van de iPhone als je zonder de app kunt.
  • Sluit de app na gebruik. Dit doe je door twee keer op de Home button te drukken en de app naar boven te swipen. De app draait dan ook niet meer op de achtergrond.
  • Schakel locatievoorzieningen uit voor de app via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen.
  • Schakel Ververs op de achtergrond uit voor de app via Instellingen > Algemeen > Ververs op de achtergrond.
Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…