Home Artikelen Apps Beste nieuwe features in de iOS 9 Notities app

Beste nieuwe features in de iOS 9 Notities app

0
24

graphic_large3De Notities app is jarenlang een uiterst simpele app geweest met weinig unieke features. De apps gemaakt door derden zijn hierdoor enorm populair geweest zoals de Evernote app. Waarschijnlijk heeft Apple gemerkt dat er legio mogelijkheden zijn om de Notities app te verbeteren. In iOS 9 heeft de Notities app eindelijk een update gehad. De app heeft veel meer features en heeft een complete metamorfose ondergaan. De user interface is anders en er zijn checklist, tekeningen links, afbeeldingen, foto’s en meer mogelijk. Het is zonder twijfel de beste Notities app die Apple ooit gemaakt heeft.

Notities bekijken

icon_notes_smallHet is in de iOS 9 Notities app makkelijker om notities te bekijken. Dit heeft voornamelijk te maken met de nieuwe user interface. Er zijn nu thumbnails zichtbaar van de notities waardoor een preview zichtbaar is van de inhoud zoals afbeeldingen, tekeningen en video’s. Alle toegevoegde bestanden kunnen tegelijk bekeken worden.

Taakbalk

De Notities app heeft een taakbalk met veel mogelijkheden. De taakbalk is boven het toetsenbord te vinden. Er zijn checklists die je ermee kunt maken, tekstbewerkingsopties, foto’s en video’s en tekeningen.
taakbalknotities

Tekeningen

tekenAls je niet veel wat je op moet schrijven en een afbeelding of video is niet voldoende dan kun je het nu tekenen in de Notities app. Druk op het tekeningen icoon om te beginnen met tekenen. Er zijn verschillende tools beschikbaar om tekeningen te maken zoals een pen, penseel, wisser en zelfs een liniaal. Je hebt hiernaast de keuze uit twintig kleuren.

graphic_large

Checklist

checklistIn de vorige Notities app was een checklist niet mogelijk. Het enige wat je kon doen was een lijst maken met punten. In iOS 9 is het mogelijk om een interactieve checklist te maken. Druk op het vinkje icoon om een checklist te maken.

Tekstbewerker

Met de tekstbewerkingsoptie is het mogelijk om titels toe te voegen en headers. Het is zelfs mogelijk om nummers te gebruiken voor lijsten. Dit maakt de notities nog overzichtelijker. De tekst kan ook dik- en schuingedrukt worden of onderstreept.

Foto’s en video’s

fotosHet was al mogelijk om foto’s toe te voegen aan notities maar dit nog makkelijker in iOS 9. Door op het camera icoon te drukken kun je een foto vanaf de Filmrol toevoegen. Vanuit de Notities app kan ook een foto genomen worden. Video’s kunnen op dezelfde manier toegevoegd worden aan een notitie als een foto. Druk op het camera icoon om de video te selecteren. De video wordt aan vervolgens aan de notitie toegevoegd. Je kunt vanuit de Notities app ook een video opnemen en opslaan in de notitie.

graphic_large

Folders

Het is nu makkelijker om notities weer te vinden als je veel notities opgeslagen hebt. De Notities app biedt de mogelijkheid om folders aan te maken. Hierdoor kun je notities groeperen die vergelijkbaar zijn.

Kaarten

In een notitie kan nu ook een locatie toegevoegd worden met behulp van de Kaarten app. In de Kaarten app druk je op de Deel button en kies je de notitie waar je de locatie aan wilt toevoegen. Als je de notitie bekijkt en op de link drukt dan wordt je direct naar de Kaarten app geleid.

Links

Als je een link wilt onthouden maar niet wilt opslaan als favoriet dan kun je het toevoegen aan een notitie. In de Safari app druk je op de Deel button waarna het Notities icoon te zien is. Het is vanaf hier mogelijk om de link op te slaan in een notitie. In de notitie wordt de link opgeslagen met een titel, beschrijving en thumbnail.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…