Home Artikelen Apple Watch Dalende Apple Watch verkoop in 2016

Dalende Apple Watch verkoop in 2016

0
0

Terwijl de Apple Watch nog maar een jaar geleden geïntroduceerd werd wordt nu al verwacht dat de verkopen gaan dalen. Dit wordt gemeld door de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Uit een rapport van de analist blijkt dat de verkoop met meer dan 25 procent zal dalen in 2016 in vergelijking met 2015. In 2015 zijn er 10,6 miljoen exemplaren van de Apple Watch verkocht volgens de analist. Dit was het eerste jaar van de Apple Watch die in april op de markt werd gebracht. Voor 2016 wordt verwacht dat er minder dan 7,5 miljoen exemplaren verkocht gaan worden.

Dalende verkopen

De daling in de verkoop van de Apple Watch heeft twee redenen. Ten eerste is de markt voor wearables een nieuwe markt waardoor het gedrag van consumenten niet te voorspellen is. Bij een volwassen markt zoals smartphones zijn de verkopen beter te voorspellen en zijn er geen grote ups en downs. Een andere reden voor de dalende verkopen ligt aan de Apple Watch zelf. Het apparaat heeft niet voldoende apps die het verschil maken en de batterijduur is niet lang genoeg. De Apple Watch is ook nog teveel afhankelijk van de iPhone.

De analist verwacht dat een nieuwe versie van de Apple Watch in het derde kwartaal van 2016 voor het eerst geproduceerd wordt. Mogelijk wordt de nieuwe Apple Watch later dit jaar tegelijk met de iPhone 7 gepresenteerd.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apple Watch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…