Home Nieuws Data op iPhone met iOS 8 en hoger met pincode is veilig

Data op iPhone met iOS 8 en hoger met pincode is veilig

0
0

De Amerikaanse overheid heeft Apple onlangs gevraagd om in te breken op een iPhone van een verdachte. Apple heeft echter tegen de rechter gezegd dat het onmogelijk is om de data op het toestel te bemachtigen de pincode actief is. Het is volgens Apple technisch wel mogelijk bij iPhones die nog draaien op iOS 7 of ouder maar niet bij toestellen die op iOS 8 of hoger draaien.

Pincode

iOS 8 en hoger

Op iPhones die draaien op iOS 8 en hoger worden alle bestanden standaard versleuteld. Zonder de pincode of het wachtwoord is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot de bestanden. Aangezien al meer dan 90 procent van de Apple apparaten op iOS 8 of hoger draait is de beveiliging van bestanden van veel iPhone gebruikers in orde.

Betere beveiliging iOS 9

iOS 9 heeft de beveiliging van de iPhone nog verder verbeterd. In plaats van de 4-cijferige code is het in iOS 9 mogelijk om een 6-cijferige code te gebruiken. Deze is veel moeilijker te raden als er gegokt wordt. Bij een 4-cijferige code zijn 10.000 combinaties mogelijk terwijl er een 6-cijferige code gelijk staat aan een miljoen combinaties.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…