Home Artikelen Data overzetten van een Android toestel naar iPhone

Data overzetten van een Android toestel naar iPhone

2
0

Elk jaar is de nieuwe iPhone een reden voor een aantal Android gebruikers om over te stappen naar de iPhone. Met de komst van iOS 9 en de iPhone 6S en 6S Plus modellen is dit ook dit jaar weer het geval. Om het deze gebruikers makkelijker te maken heeft Apple de eerste Android app ooit gemaakt: Move to iOS. Met deze app zorgt Apple ervoor dat het makkelijker is om over te stappen naar iOS. Als je een Android gebruiker bent die over wil stappen dan is deze app onmisbaar. De app biedt hulp om foto’s, berichten, accounts, data en meer over te zetten naar de iPhone.

Voordat je begint

 • Schakel Wi-Fi in op het Android apparaat.
 • Sluit beide toestellen aan op netvoeding.
 • Bekijk of er voldoende ruimte vrij is op de iPhone voor de data.

movetoios

Benodigdheden

 • iOS 9 of hoger
 • iPhone 5 of hoger
 • iPad 4e generatie of hoger
 • iPad mini 2e generatie of hoger
 • iPod touch 6e generatie
 • Android versie 4.0 of hoger

move-to-ios

Stap 1: Download Move to iOS

De eerste stap van het overzetten is het downloaden van de Move to iOS app op het Android toestel. Dit doe je door te gaan naar de Google Play Store en te zoeken naar Move to iOS. Installeer de apps als je het gevonden hebt in de store.

Stap 2: Kopieer de code

Open de app zodra het geïnstalleerd is op het Android toestel. Na de basis informatie wordt je gevraagd om een code. Deze code kun je vinden op de iPhone. Als de iPhone voor de eerste keer geïnstalleerd wordt selecteer dan op het Apps en gegevens scherm de optie “Verplaats gegevens vanaf Android”. Ga door en de code wordt getoond. Voer de code in op het Android toestel. Als iOS al geïnstalleerd is moet de iPhone eerst gewist worden en opnieuw geïnstalleerd worden.

Stap 3: Data transfer

Na het invoeren van de code kun je het materiaal selecteren dat overgezet moet worden naar de iPhone. Als je dit gedaan hebt dan hoef je alleen nog maar te wachten tot het overgezet is. Beide toestellen geven een melding als het overzetten voltooid is. Tik op het Android toestel op gereed en ga op de iPhone door met de installatie.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

2 Reacties

 1. Eeika

  17 december, 2015 at 10:50

  Hallo, in stap 2 ” kopieer de code” wat bedoel ..als iOS al geïnstalleerd is moet de iPhone eerst gewist worden???
  Alvast bedankt
  Mvg
  Erika

  Reply

  • Redactie

   17 december, 2015 at 11:07

   Dit is van toepassing voor personen die iOS al geïnstalleerd hebben. Het is dan niet mogelijk om de data over te zetten naar de iPhone. Als je bezig bent met de installatie van de iPhone dan is het wissen niet nodig.

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…