Home Artikelen Dataroaming kosten voorkomen met de iPhone

Dataroaming kosten voorkomen met de iPhone

0
0

Niemand vindt het fijn om thuis te komen van vakantie en de maand erop een hoge telefoonrekening op de deurmat te ontvangen. Dat komt meestal doordat dataroaming niet uitgeschakeld is. Dataroaming is het gebruik van internet op een ander netwerk dan die van de eigen provider. De kosten hiervan zijn hoger en vallen buiten de bundel.

Wat is dataroaming?

Er wordt in het buitenland gebruik gemaakt van dataroaming. Zodra de telefoon in een dekkingsgebied komt van een andere provider dan die van de eigen provider dan pikt de provider dit op. De provider ziet dat de telefoon niet onder het netwerk hoort en zoekt de andere provider erbij op om te kijken of er een afspraak is tussen de providers. Als er geen afspraak is tussen de providers dan wordt de toegang tot het netwerk geweigerd. Als er wel een afspraak is dan wordt toestelinformatie uitgewisseld zodat gebruik gemaakt kan worden van het nieuwe netwerk.

Kosten voor dataroaming besparen

Zodra je gebruik maakt van internet in het buitenland dan stijgen de kosten snel. Alles is duurder in het buitenland; voor bellen, sms’en en internetten gelden hogere tarieven. Als je toch gebruik wilt maken van internet dan kun je kosten besparen door de volgende tips:

  • Gebruik alleen Wifi in het buitenland
  • Maak gebruik van Skype en Wifi om gratis te bellen
  • Verstuur geen sms’jes maar gebruik Whatsapp en Wifi
  • Laad email alleen via Wifi
  • Maak gebruik van een goedkope buitenlandse simkaart
Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…