Home Nieuws De iPhone 6 zal door robots worden geassembleerd

De iPhone 6 zal door robots worden geassembleerd

0
0

De iPhone 6 zal de eerste door robots geassembleerde smartphone worden. Foxconn zal bij dit toestel voor het assembleren voor het eerst gebruik van robots gaan maken. Foxconn is ’s werelds grootste assemblagelijn voor fabrikanten waaronder Apple. De stap van het bedrijf zou door de CEO van Foxconn naar buiten zijn gebracht. De robots van Foxconn worden de Foxbots genoemd. Deze Foxbots worden op dit moment nog voor assemblage getest. Deze tests zouden echter nagenoeg afgerond zijn.

Foxconn kan hierdoor de producten mechanisch in elkaar zetten. Er zullen geen honderdduizenden mensen meer nodig zijn voor deze werkzaamheden. In totaal zal Foxconn zo’n 10.000 Foxbots in gebruik gaan nemen.

Voordelen van Foxbots
Apple zal dus waarschijnlijk de eerste zijn die gebruik gaat maken van de Foxbots. De robots werken een stuk nauwkeuriger dan mensen en dit is een groot voordeel. Het zal de kwaliteit van de producten zeker ten goede komen. Een ander groot voordeel is dat de kosten laag kunnen worden gehouden. Apple zal zich daarbij geen zorgen meer hoeven te maken over de werkomstandigheden van medewerkers van Foxconn, dit zullen immers robots worden. Op dit moment werken er in totaal 1.2 miljoen mensen voor Foxconn. Dit aantal zal moeten worden teruggebracht. De productiecapaciteit zal door de komst van de Foxbots ook flink stijgen. Dit kan ook de tekorten van populaire Apple producten op korte termijn verhelpen. Wanneer de productie aan de hand van de Foxbots zal starten is echter nog niet duidelijk.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…