Home Artikelen Error 53: iPhone 6 kan het begeven na reparatie vingerafdrukscanner

Error 53: iPhone 6 kan het begeven na reparatie vingerafdrukscanner

0
0

Gebruikers van de iPhone 6 en 6 Plus lopen risico als ze de smartphone niet door Apple laten herstellen maar bij een reparatiebedrijf buiten Apple om. Deze reparatiebedrijven zijn meestal niet door Apple erkend. De reparatie is goedkoper maar dit komt voornamelijk doordat onderdelen gebruikt worden die niet door Apple geleverd zijn. Veel gebruikers die de iPhone 6 hebben laten repareren klagen op het Apple forum dat het toestel onbruikbaar is geworden. De gebruikers zien alleen de error 53. Apple heeft bevestigd tegen de Britse krant The Guardian dat de error 53 het toestel volledig onbruikbaar maakt.

Vingerafdrukscanner

De error ontstaat als gevolg van de vervanging van de vingerafdrukscanner. Deze in aanwezig in de Apple iPhone vanaf de iPhone 5s. Als gebruikers de Home button willen vervangen dan gaat het vervangen zelf meestal goed. De problemen doen zich vervolgens echter voor met de vingerafdrukscanner. De scanner is met behulp van een unieke beveiliging verbonden aan de vingerafdruk van de gebruiker. Deze koppeling maakt gebruik van een verificatiemethode. Daar ligt het probleem. Volgens Apple is het voor een niet-officiële partij onmogelijk om de Home button op de juiste wijze te vervangen.

Volgens The Guardian kan de error 53 ook ontstaan als de iPhone 6 of 6 Plus gevallen is en het toestel geüpdatet wordt naar iOS 9. Zelfs Apple kan niets betekenen voor de gebruikers als de foutmelding zich voordoet. De iPhone kan alleen ingeruild worden voor een nieuw exemplaar. Het is niet bekend hoeveel gebruikers last hebben van de error.

iphone-error-53

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…