Home Artikelen Apps Grootste dataverbruikers op de iPhone

Grootste dataverbruikers op de iPhone

0
0

Een belbundel bestaat niet alleen uit belminuten en sms’jes maar ook uit data. De databundel is één van de belangrijkste onderdelen van het iPhone abonnement. Het wordt gebruikt om een internetverbinding te maken met het netwerk. Binnen de databundel is er een vastgesteld aantal MB’s of GB’s die je iedere maand kunt opmaken. Aangezien er door de meeste mensen een beperkte hoeveelheid data wordt gekozen is het noodzakelijk om niet te veel data te verbruiken. Je wilt immers niet na twee dagen in de nieuwe maand al over de limiet gaan. Hoe kun je data “besparen” en het verbruik verminderen?

Apps

De grootste verbruikers op de iPhone zijn de apps. Alhoewel ze voor veel plezier kunnen zorgen en informatie leveren zijn ze erg goed in het opmaken van de databundel. Apps die veel data verbruiken zijn Facebook, Youtube, Netflix, Spotify, Snapchat en Instagram. Iedere keer dat je een foto of video bekijkt terwijl je niet gebruik maakt van een Wifi verbinding verbruik je veel data. Vooral video’s bestaan uit veel data die de databundel snel kunnen opmaken. Voor veel van deze apps geldt dat het beter is dat je geen video’s bekijkt en download als je niet gebruik maakt van een Wifi verbinding. Hetzelfde geldt voor het bekijken en versturen van veel afbeeldingen. Het downloaden van nieuwe apps en updates kost ook MB’s die van de databundel af gaan waardoor het verstandig is dit alleen te doen via een Wifi verbinding.

Emails

Als je veel email bekijkt op de iPhone dan kan het verbruik snel in de cijfers lopen. Dit is met name het geval als je werk email ontvangt op de iPhone met grote bijlagen. Deze bijlagen worden gedownload en kunnen veel dataverbruik veroorzaken. Word bestanden zijn geen grote verbruikers maar afbeeldingen, video’s en grote PDF bestanden wel.

Internetten

Het gebruik van de internetbrowser kan snel voor veel dataverbruik zorgen. Het gaat dan met name om websites met veel afbeeldingen en video’s. Websites die ingericht zijn voor smartphones verbruiken niet veel data maar de websites die niet met de tijd meegegaan zijn wel. Deze websites kunnen het beste vermeden worden tenzij je gebruik maakt van een Wifi verbinding.

Kaarten apps

Een app met kaarten worden meestal gebruikt als je ergens bent waar geen Wifi verbinding beschikbaar is. Dit is bijvoorbeeld onderweg in de auto op weg naar een bestemming waar je niet bekend bent. De app wordt dan gebruikt als navigatie om de weg te vinden. Apps zoals deze verbruiken veel data omdat de app continu verbinding maakt met het internet om je locatie te bepalen. Er zijn tegenwoordig kaarten apps beschikbaar die gebruik maken van offline kaarten. Dit voorkomt dat je veel data verbruikt met het gebruik van de kaarten apps.

Over het algemeen geldt dat apps die om een internetverbinding vragen het beste gebruikt kunnen worden via een Wifi verbinding. Als dit niet mogelijk is probeer de apps dan zo weinig mogelijk te gebruiken. Dit is geen garantie dat je niet over de limiet gaat maar je verbruikt wel veel minder data. Download een MB meter app om het verbruik bij te houden. Je weet dan precies hoeveel data je per dag verbruikt en wat je moet veranderen om het dataverbruik te verminderen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…