Home Artikelen Vijf handige tips voor besparen op internet, televisie en bellen

Vijf handige tips voor besparen op internet, televisie en bellen

1
0
ipad

De kosten van internet, televisie en bellen kunnen best hoog zijn. Het hangt helemaal af van het abonnement wat je afsluit. Maar wist je dat je hier flink op kan besparen? In dit artikel hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet hoe je kunt besparen op internet, televisie en bellen. Lees hier op welke zaken je zoal kunt letten.

1. Kies voor een alles-in-1-pakket

Wanneer je een alles-in-1-pakket afsluit scheelt dat behoorlijk in de kosten dan wanneer je alles apart afsluit bij een provider. Er zit wel een nadeel aan zo’n pakket. Je kunt vaak niet alles zelf uitkiezen en daardoor zit je vast aan bepaalde keuzes. Een voorbeeld hiervan is de internetsnelheid. Wanneer je besluit om die up te graden kan dat vaak niet. Behalve wanneer je het hele pakket upgrade. Dat is een nadeel wanneer je kiest voor een alles-in-1-pakket. Maar ben je tevreden met wat je krijgt, dan scheelt zo’n pakket je al snel een aantal tientjes per maand. En je hebt niet allemaal verschillende facturen.

2. Ga voor de perfecte internetsnelheid

Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk internet, maar heb je dat echt nodig? Kijk eerst eens even naar hoe je internet gebruikt. Is dat bijvoorbeeld alleen maar voor social media, YouTube en e-mail dan heb je in principe genoeg aan dertig Mbits per seconde. Hiermee kan je zelfs ook nog muziek en films downloaden. Gebruik je echter met meerdere mensen het internet dan is het verstandig om te kiezen voor vijftig Mbits per seconde. Dat geldt ook als je een liefhebber van gamen bent. Gebruikt iedereen binnen het gezin vrij intensief internet dan heb je nog meer Mbits nodig.

Kijk naar jouw persoonlijke situatie en kies daarbij het internetabonnement wat het beste past. Google op vergelijk internet en zoek uit wat bij je past. Google niet alleen op goedkoop internet, want goedkoop hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Want wat heb je aan traag internet?

3. Heb je echt een abonnement op televisie nodig?

Door streamingsdiensten zoals HBO of Netflix zijn er steeds minder Nederlanders die naar televisiezenders kijken. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om uitzendingen gratis te kijken via uitzending gemist. Tevens is er veel te vinden op YouTube. Ga bij jezelf te rade of je veel gebruik maakt van televisie of dat je alleen maar kijkt naar Netflix of een andere streamingsdienst. Daarnaast kun je checken naar welke zenders je het meest kijkt. Een uitgebreid pakket is niet altijd nodig. Stap bijvoorbeeld over naar een light abonnement als je alleen naar een aantal publieke zenders kijkt. Hiermee kun je per maand heel wat besparen.

4. Sluit geen vast telefoonabonnement af

De meeste mensen bellen via internet of de mobiele telefoon. Het tijdperk van een vast telefoonabonnement is bijna voorbij. Je kan nu bijvoorbeeld bellen via WhatsApp of Skype. Mocht je toch een vaste telefoonlijn willen hebben denk dan eerst goed na. Waarschijnlijk heb je genoeg aan een mobiele telefoonlijn en dan is het zonde van de kosten.

Ga je toch voor die vaste telefoonlijn kies dan voor een onbeperkt bellen abonnement. Hierbij ben je een vast bedrag per maand kwijt. Kijk wel uit als je naar het buitenland belt, want zit een bepaald land niet in je pakket dan betaal je ineens erg veel.

5. Vergelijk abonnementen

Kijk op een vergelijkingsite zoals deze wat de verschillende abonnementen bij verschillende providers zijn. Vul je postcode in en geef aan wat je wilt. Daarna volgt een overzicht van abonnementen. Per abonnement kan je informatie vinden over onder andere de kosten.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Eén reactie

  1. floris

    29 oktober, 2020 at 19:04

    Tegenwoordig doen we alles eraan om te besparen, dus elke tip of suggestie is zeker welkom. Doordat we vaker of grotendeels thuis zijn door deze pandemie, is de druk op internet verbruik hoger geworden. Dank je voor het delen van deze tips, want ik kan ze zeker gebruiken.

    Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…