Home iPhone 7 Het is officieel: Apple Watch series 2 en iPhone 7 modellen zijn gepresenteerd

Het is officieel: Apple Watch series 2 en iPhone 7 modellen zijn gepresenteerd

0
0

Vanavond stond in het teken van de Apple keynote van 2016. Dit event werd gehouden in het Bill Graham Civic Center in San Francisco. Op het belangrijkste event van het jaar voor Apple nam het ruim de tijd om alle nieuwe producten aan te kondigen.

Presentatie

Als eerste werd het nieuwe design van Apple Music gepresenteerd en werd bekend gemaakt dat het inmiddels 17 miljoen abonnees heeft. Vervolgens was het tijd voor de App Store van Apple. Er zijn inmiddels 140 miljard apps gedownload in de App Store en op dit moment zijn er ruim meer dan 500.000 games te downloaden. Tijdens het event werd tijd besteed aan Super Mario Run van Nintendo dat exclusief geintroduceerd wordt in de App Store.

Apple Watch series 2

De Apple Watch heeft de markt voor horloges veroverd en heeft nu een twee plek ingenomen achter Rolex. Op het gebied van smartwatches is Apple zelfs de overheerser. Met de Apple Watch series 2 is ook watchOS 3 geïntroduceerd. De nieuwe functionaliteiten werden belicht waaronder de introductie van Pokemon Go op de nieuwe Apple Watch. De tweede generatie van de Apple Watch is waterbestendig tot 50 meter onder water waarbij nieuwe features beschikbaar zijn voor zwemmers om onder andere het aantal verbruikte calorieën bij te houden. De watch heeft een nieuwe dual-core processor die 50% sneller is en er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe GPU. De watch heeft ook een tweede generatie display dat twee keer zo helder is als het display van de eerste Apple Watch. Een nieuwe toevoeging is de GPS integratie dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden door hardlopers die routes willen bijhouden op de smartwatch. De series 2 kan zelfs dienen als navigatie zodat je nooit meer de weg kwijtraakt als je geen smartphone bij je hebt. Tijdens de presentatie werd keramic als nieuw materiaal voor de behuizing aangekondigd en ook een nieuwe samenwerking met Nike. Hierna was het eindelijk tijd voor hetgeen iedereen was gekomen; de iPhone 7 en 7 Plus.

De nieuwe modellen

Apple noemt het nieuwe toestel iPhone 7. Door de aankondiging van de 3-jarige productcyclus was nog even spannend of het misschien een andere naam zou krijgen maar dat is niet het geval. Het model heeft een aluminium met glas ontwerp met een glossy uitstraling. Het glimmende design heeft de naam Jet Black en heeft een stainless steel Apple logo. Er is hiernaast een nieuwe kleur zwart met een zwart Apple logo en de iPhone is ook verkrijgbaar in het grijs, rosegoud en goud. De iPhone 7 heeft een 4,7 inch display gekregen en de 7 Plus beschikt over een groter 5,5 inch Retina scherm. De helderheid van het display is verhoogd met 25 procent. 3D Touch is weer geïmplementeerd in het display en kan nu voor veel meer taken gebruikt worden. Hiernaast beschikken de twee nieuwe modellen over een andere antenne die beter verstopt is, een snellere processor terwijl het design niet veel aangepast is. De home button wordt gebruikt voor veel acties op de iPhone en met de iPhone 7 is deze button volledig op de schop gegaan. Met behulp van een tactic engine krijgt de gebruiker feedback van de iPhone als de button aangeraakt wordt. De iPhone 7 is water- en stof bestendig met een IP67 certificatie. Dit betekent dat het nieuwe toestel nog beter beschermd is tegen water en stof. De iPhone 7 modellen hebben hiernaast stereo speakers gekregen die een veel beter geluid produceren dan de enkele speaker in vorige iPhones.

Camera’s

De camera is volledig nieuw met optische beeldstabilisatie voor elk model met een f/1.8 diafragma en een nieuwe 12 megapixel sensor. Deze  is 60 procent sneller en neemt 50 procent meer licht op. Een image signal processor legt met behulp van verschillende stappen alles vast wat er voor de camera gebeurt. De processor voert een miljard acties uit in 25 milliseconden bij het maken van een foto. Live Photos zijn nog beter doordat optische beeldstabilisatie ook ingezet wordt. De FaceTime HD frontcamera heeft nu 7 megapixel met automatische beeldstabilisatie. De camera van de iPhone 7 Plus is uitgerust met twee 12 megapixel camera’s. Deze dual-camera’s werken tegelijk tijdens het maken van een foto. Met twee lenzen is het mogelijk om te zoomen met de iPhone terwijl de fotokwaliteit niet zoveel achteruit gaat. Voorbij 2x zoom is het een software zoom maar dan is de kwaliteit nog steeds beter dan voorheen. De 7 Plus beschikt over een wijdehoek en telelens. Met de portret feature in de camera app wordt het binnenkort mogelijk om de achtergrond te vervagen. Deze software feature is nog niet eerder vertoond in een smartphone en komt later naar de iPhone 7 Plus.

Hardware

De Apple A10 fusion chipset met 2 high performance cores en 2 high efficiency cores is het beste wat Apple tot nu toe in een iPhone geplaatst heeft. Deze high performance cores zijn 50 procent sneller dan in de iPhone 6S. Met een performance controller wordt alles in de gaten gehouden. De prestaties van de iPhone 7 chipset zijn 120x beter dan de eerste iPhone. De graphics processor is zelfs 240x beter dan die van de originele iPhone. Op het gebied van de batterij is de iPhone sterk vooruit gegaan. De batterijduur is gemiddeld een uur langer dan de iPhone 6S. Een minder aantrekkelijke wijziging is het ontbreken van de koptelefoonaansluiting. Het is hierdoor niet meer mogelijk om normale oordopjes te gebruiken. Apple heeft de koptelefoonaansluiting verwijderd om ruimte te besparen in de behuizing. In plaats hiervan kiest Apple ervoor om draadloze accessoires aan te bieden maar er wordt ook een adapter meegeleverd. Met de draadloze Airpods wordt dit probleem opgelost. De iPhone 7 modellen komen beschikbaar in drie versies met 32GB, 128GB en 256GB. Het goede nieuws is dat de instapmodellen van de iPhone 6S en 6S Plus ook standaard geleverd gaan worden met 32GB opslagruimte. De preorders voor de iPhone 7 en 7 Plus beginnen op 9 september en worden verscheept vanaf 16 september. De nieuwe toestellen worden in 28 landen op de markt gebracht met daarop volgend 30 andere landen een week later.

Een uitgebreide samenvatting en abonnementen zijn snel te vinden op de iPhone 7 pagina.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In iPhone 7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…