Home Artikelen Hoe gebruik je 3D Touch op de iPhone 6S?

Hoe gebruik je 3D Touch op de iPhone 6S?

0
0

3D Touch is een nieuwe feature die aanwezig is op de iPhone 6S. Waar het eerder alleen mogelijk was om het touchscreen te bedienen met een tik, veeg en pinch is het nu ook mogelijk om te drukken. De nieuwe dimensie zorgt voor nieuwe mogelijkheden zoals Peek and Pop en Quick Actions. Een korte uitleg over hoe je 3D Touch gebruikt:

Hoe hard moet je drukken?

Gebruikers van smartphones zijn er nog niet aan gewend om hard of zacht te drukken op het touchscreen. Dit is iets dat iedere iPhone 6S gebruiker opnieuw moet leren om volledig gebruik te kunnen maken van 3D Touch. De kracht waarmee op het touchscreen gedrukt wordt maakt het verschil. Er is nu een verschil tussen zacht tikken en hard drukken. Een harde druk op het touchscreen is vergelijkbaar met de kracht die gezet wordt bij het indrukken van de cijfers van een pinautomaat. Het is direct zichtbaar als er hard genoeg gedrukt wordt maar het is ook te voelen. Het beeld wordt iets vervaagd om het gebied waarop gedrukt wordt. Het is te voelen doordat er een vibratie te voelen is wanneer er hard genoeg gedrukt wordt.

Hoe maak je gebruik van Quick Actions?

quick-actionsDe Quick Actions feature is vergelijkbaar met een rechter muisklik op de computer. Er worden een aantal snelkoppelingen getoond zodat je sneller toegang hebt tot de functie. Als er op het app icoon gedrukt wordt komen een aantal snelkoppelingen tevoorschijn. Dit is iets waar je gevoel voor moet krijgen. Als je te lang drukt op het icoon wordt de functie geladen waarbij de apps verwijderd en verplaats kunnen worden. Door kort maar harder te drukken op het icoon komen de snelkoppelingen tevoorschijn. Dit is ook te voelen door de vibratie. Bij een dubbele vibratie zijn er geen snelkoppelingen beschikbaar.

Hoe gebruik je Peek and Pop?

Met peek and pop kun je snel gluren naar een bericht, foto, webpagina of andere inhoud zonder dat je iets opent. Als je een bericht krijgt met een hyperlink naar een website dan hoef je niet de link te bezoeken om de webpagina te zien. De internetbrowser hoeft niet geladen te worden maar een preview is direct te zien door peek and pop. De feature wordt ingeschakeld door hard op het item te drukken totdat de vibratie te voelen is en de preview tevoorschijn komt. Door nog harder te drukken is het mogelijk om naar de preview te gaan. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de Safari app geopend als de preview van een webpagina getoond werd. Op dit moment beschikken de standaard apps op de iPhone 6S over peek and pop maar de apps van derden nog lang niet allemaal.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…