Home Artikelen Hoe kun je de veiligheid en beveiliging verbeteren van de iPhone?

Hoe kun je de veiligheid en beveiliging verbeteren van de iPhone?

0
0

Een smartphone bevat afbeeldingen en informatie die voor niemand anders bestemd zijn dan jezelf. Om ervoor te zorgen dat niemand hier toegang tot heeft is het belangrijk dat je de beveiliging en veiligheid op de iPhone serieus neemt. De volgende vijf tips kunnen je helpen om dit te verbeteren:

Gebruik een pincode

Het is misschien vervelend om iedere keer een pincode in te moeten voeren als je de smartphone wilt gebruiken maar dit is noodzakelijk om de iPhone te beveiligen. Dit is de eerste stap van beveiliging als de telefoon in handen van iemand anders terechtkomt. Als er geen pincode ingevoerd hoeft te worden dan kan iemand anders snel en eenvoudig bij de gegevens op de iPhone. Een pincode kan ingesteld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Pincode.

Gebruik een moeilijk wachtwoord

De tweede stap in de authenticatie is het wachtwoord van de Apple ID. Met dit wachtwoord is het mogelijk om aankopen te doen in de App Store en muziek te downloaden in iTunes. Dit wachtwoord wordt ook gebruikt voor toegang tot iCloud. Als iemand dit wachtwoord weet dat kan veel gevoelige informatie uit de iCloud backup gehaald worden. Het wordt daarom aangeraden om een sterk wachtwoord te kiezen. Een sterk wachtwoord bestaat uit een onlogische volgorde van minimaal 8 letters, hoofdletters, cijfers en leestekens.

Opslag van gegevens door apps

De meeste apps op de iPhone slaan geen persoonlijke informatie op maar dit is helaas niet voor elke app in de App Store te zeggen. Alhoewel de controle van Apple groot is op het toelaten van apps tot de App Store is er altijd één die het niet volledig volgens de regels doet. Let daarom altijd goed op tot welke informatie je een app toegang geeft.

Vertrouwde apparaten

Apple heeft een extra beveiliging ingesteld voor het gebruik van verschillende apparaten. Deze securitycheck wordt gedaan wanneer de iPhone gesynchroniseerd wordt met een nieuw apparaat. Er komt dan een waarschuwing tevoorschijn op de iPhone met de vraag of het apparaat vertrouwd is. Deze waarschuwing komt goed van pas wanneer er verbonden wordt met een publieke computer.

Afbeeldingen verwijderen

Een afbeelding verwijderen van de iPhone betekent niet dat de afbeelding permanent verwijderd is van alle Apple apparaten. Door middel van iCloud is er altijd een back-up van de afbeeldingen. Een afbeelding die van de iPhone verwijderd wordt kan daardoor nog in iCloud staan opgeslagen. Een foto die je gemaakt hebt wordt in de Filmrol opgeslagen maar ook in de Photostream. Deze foto’s worden gedeeld door alle Apple apparaten die met een Apple ID toegang verlenen.

Data verwijderen bij misbruik

Het is op de iPhone mogelijk om automatisch alle data op de iPhone te laten verwijderen als er een bepaald aantal keer de verkeerde pincode ingevoerd is. In het geval van diefstal of als de iPhone kwijt is kan de vinder dan maar een beperkt aantal keer de pincode gokken voordat alle data op het toestel gewist wordt. Zo voorkom je dat je data in handen valt van de vinder of dief. Let echter op met kinderen die met de iPhone spelen. Je wilt immers niet dat alle data verwijderd wordt omdat één van je kinderen met de telefoon zit te spelen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…