Home Artikelen Hoe maak je een back-up van een iPhone?

Hoe maak je een back-up van een iPhone?

0
0

Het slim om je contacten, foto’s en andere data veilig te stellen voordat het te laat is. Mocht er zich dan iets voordoen waardoor de iPhone niet meer werkt dan weet je zeker dat je nog de back-up hebt. Zonder back-up is het mogelijk dat je alles kwijtraakt; van de jarenlang opgebouwde contacten tot foto’s met een grote emotionele waarde. Door een aantal simpele stappen te volgen kan de back-up van de iPhone gemaakt worden. Deze back-up kan je veel kopzorgen besparen in het geval dat de iPhone het opeens niet meer doet.

Waarom een back-up maken?

Een iPhone niet meer alleen een simpele telefoon waar alleen maar mee gebeld wordt. Van alles wat er mee gedaan wordt komt bellen allang niet meer op de eerste plaats. Dit zorgt ervoor dat de iPhone voor veel mensen één van de belangrijkste bezittingen is. Het gaat dan nog niet eens om de waarde van de iPhone. De iPhone is een verzamelplek van alles wat op dit moment belangrijk is voor de gebruiker. Als deze data niet beschermd wordt door een back-up dan ligt het gevaar op de loer. De back-up is een noodzakelijke beveiliging is het geval de iPhone gestolen of ergens kwijtraakt. De back-up is ook noodzakelijk om de gegevens op de iPhone over te zetten naar een nieuwe iPhone.

iCloud

iCloud is een opslagdienst van Apple waarbij materiaal wordt opgeslagen op de servers van Apple. Elke Apple ID heeft gratis 5 GB opslagruimte in iCloud. Met iCloud kunnen de gegevens van de iPhone iedere dag opgeslagen worden op de servers. Dit zijn gegevens zoals de contacten, berichten, e-mails, foto’s en meer. Om een back-up te kunnen maken met iCloud is het nodig om een account aan te maken op iCloud.com. Zodra iCloud ingesteld is kan er automatisch een back-up gemaakt worden als de iPhone op het lichtnet aangesloten is een Wifi verbinding heeft. Ga naar Instellingen > iCloud > Reservekopie te gaan en schakel iCloud-reservekopie in. Er worden vervolgens automatisch back-ups gemaakt van de iPhone.

PC en iTunes

Met de pc en iTunes kan een lokale back-up gemaakt worden op een pc. Het maken van de back-up is eenvoudig met behulp van iTunes. Verbind de iPhone met de kabel aan de pc. Open iTunes en ga naar het overzicht van de iPhone. Kies voor de optie Reservekopie maken. Druk op de button “Reservekopie maken” om de back-up van de iPhone te maken. Alle data op de iPhone zoals foto’s, contacten, kalender, favorieten en meer worden vervolgens opgeslagen op de pc. iTunes maakt echter geen back-up van media bestanden zoals films en muziek.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…