Home Artikelen Apple Pay Hoe veilig is Touch ID op de iPhone?

Hoe veilig is Touch ID op de iPhone?

0
0

De privacy en veiligheid worden steeds belangrijker bij het gebruik van een smartphone. Om data en foto diefstal te voorkomen is het nodig om hier steeds meer aandacht aan te besteden. Apple beseft dit als geen ander en is druk bezig om de beveiliging nog verder te verbeteren op de Apple apparaten. Touch ID speelt hierbij een rol van belang; de vingerafdruktechnologie van Apple.

Wat is Touch ID?

Touch ID maakt gebruikt van een identiteitssensor voor vingerafdrukken. De sensor gebruikt de biometrische data voor het verifiëren van de eigenaar van het Apple apparaat. Deze verificatie is bijvoorbeeld nodig voor het ontgrendelen van de iPhone maar ook voor het betalen van apps in de App Store. De sensor is verwerkt in de Home button op de iPhone. Deze sensor leest de vingerafdruk en vergelijkt deze met een eerder opslagen vingerafdruk van de eigenaar. Het is door Touch ID niet meer nodig om een wachtwoord te gebruiken voor een Apple apparaat. De veiligheid is hierdoor sterk verbeterd. Een wachtwoord kan immers afgekeken worden maar een vingerafdruk niet.

Apps en Touch ID

Met Touch ID is het mogelijk om in-app aankopen te doen. Zonder de juiste vingerafdruk is het niet mogelijk om deze aankopen te doen. Dit zorgt voor extra veiligheid zodat niemand aankopen kan dan anders dan de eigenaar van de smartphone. Voor personen die kinderen met de iPhone laten spelen betekent dit geen zorgen meer over ongewenste aankopen die gedaan worden in de apps. Hetzelfde geldt voor de aankoop van apps in App Store. Deze aankopen moeten geverifieerd worden met de vingerafdruk voordat de aankoop goedgekeurd wordt.

Apple Pay

Eén van de laatste toevoegingen aan het Apple assortiment is Apple Pay. Dit is een technologie dat gebruik maakt van Near Field Communication (NFC) om draadloos betalingen te verrichten. Het belooft in de toekomst de portemonnee te gaan vervangen om betalingen te doen. Het is dan niet meer nodig om creditcards en pinpassen bij je te hebben. Door alleen een foto te maken van de pinpas of creditcard kan het ingesteld worden. Touch ID is een essentieel onderdeel van Apple Pay. De betalingen die gedaan worden met Apple Pay moeten geverifieerd worden met de vingerafdruk.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apple Pay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…