Home Artikelen Hoelang garantie zit op een iPhone?

Hoelang garantie zit op een iPhone?

5
0

De iPhone bezitter heeft op een nieuw aangeschafte iPhone twee jaar garantie, voorheen was dit slechts één jaar. Apple handhaaft sinds kort nu ook de Nederlandse garantievoorwaarden. Voorheen gaf Apple voor de iPhone en andere producten standaard slechts één jaar garantie. Door iPhone gebruikers kon het AppleCare Protection Plan worden aangeschaft, een meer uitgebreide regeling. Deze voorwaarden voldeden echter niet aan het Nederlandse Recht. De Consumentenbond heeft Apple hier op aangesproken en gedreigd met een rechtszaak tegen het bedrijf. In Nederland geldt namelijk een onbepaalde garantietermijn. Apple heeft na de dreiging van de Consumentenbond geluisterd en haar voorwaarden aangepast.

Twee jaar garantie

Op dit moment staat op de Nederlandse Apple website vermeldt: “Als je een product van Apple koopt, geldt naast de dekking die je volgens de beperkte garantie van Apple van één jaar en het optionele AppleCare Protection Plan hebt, ook nog de bescherming die je op grond van het Nederlands consumentenrecht geniet.” Voor de iPhone wordt op dit moment door Apple dus twee jaar garantie verleent. De garantie voor de iPhone heeft geen vaste duur. Wel is het zo dat een klacht of een gebrek door de klant binnen twee maanden na de ontdekking gemeld moet worden. De dekking voor het gebrek is afhankelijk van de redelijke verwachtingen van de consument. Ook gebreken die na de levering van de iPhone optreden kunnen dus nog onder de garantie vallen.

Wat valt niet onder de garantie?

Niet alle gebreken van de iPhone vallen onder de garantie. Heeft het toestel een gebrek als gevolg van val- of waterschade, dan valt dit niet binnen de garantie. Dit gebrek is immers ontstaan door eigen toedoen. Gebreken die niet door het gebruik van de iPhone tot stand zijn gekomen en fabrieksfouten worden automatisch vergoed. Voor andere gevallen zoals de eerst genoemden (val- en waterschade) kan de iPhone apart worden verzekerd.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

5 Reacties

 1. Derksen

  10 januari, 2015 at 21:01

  Wat als je vorig jaar maart de iphone5s hebt aangeschaft heb ik dan alsnog 2 jaar garantie terwij de emeijcheck 1 jaar aangeeft

  Reply

 2. Fernando Tarrago

  13 september, 2015 at 21:20

  En hoe zit het als je het zakelijk hebt gekocht?

  Reply

  • Redactie

   14 september, 2015 at 06:01

   Dan is de garantieperiode korter. De garantie die volgens het Europees consumentenrecht geldt is alleen van toepassing op particuliere kopers. Als zakelijke koper is er een garantie van 1 jaar van toepassing.

   Groeten,
   Michael

   Reply

 3. Maria

  2 december, 2015 at 18:58

  Moet ik met mijn kapotte iPhone terug naar de winkel waar ik hem gekocht heb?
  Wij waren meer dan een jaar in de VS en heb hem daar gekocht

  Reply

  • Redactie

   3 december, 2015 at 06:58

   De iPhone kan gewoon voor reparatie aangemeld worden bij een Apple Store in de buurt zoals bijvoorbeeld in Amsterdam. Aangezien de iPhone buiten de EU verkocht is geldt de standaard garantie van een jaar.

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…