Home Artikelen Informatie over Apple

Informatie over Apple

0
0

Apple is een Amerikaanse multinational dat veel producten ontwikkelt zoals consumentenelektronica, pc’s, software en meer. De producten die het grootste deel van de omzet vertegenwoordigen zijn de iPhone, iPad, iPod en Mac computer.

Oprichting en verloop
Apple werd in 1976 opgericht in Cupertino, Verenigde Staten door Steve Jobs en Steve Wozniak. De eerste 30 jaar van het bedrijf draaide alles om de desktop pc. In deze periode werden producten zoals de Macintosh, Power Mac en de Apple II ontwikkelt. Steve Jobs heeft een periode niet voor Apple gewerkt in de tussentijd. Het was echter Steve Jobs die de lijn van Apple bepaald heeft door de jaren heen. De filosofie van het bedrijf om herkenbare producten te maken met een simpel design komt van hem. Na de introductie van de iMac in 1998, de iPod in 2001 en iTunes in 2003 had Apple een grote naam opgebouwd op de markt van consumentenelektronica.

iPhone
Apple maakte met de introductie van de eerste smartphone is belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf. De iPhone is vanaf het begin af aan als warme broodjes over de toonbank gegaan. Met dit nieuwe product onderscheidde Apple zich wederom van andere fabrikanten van consumentenelektronica. De iPhone modellen hebben ieder jaar verkooprecords gebroken.

De introductie van de iPad mag ook niet vergeten worden. De iPad is de eerste tablet van Apple, een combinatie tussen de iPhone en een computer. Al deze producten hebben Apple tot een hoogtepunt geleid. In 2012 werd Apple het bedrijf met de grootste marktkapitalisatie op de beurs met een geschatte waarde van 626 miljard US dollar.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…