Home Nieuws Intel modem voor iPhone 7

Intel modem voor iPhone 7

0
0

De iPhone 7 zal waarschijnlijk zijn voorzien van een modem van Intel. Het toestel zal volgens analist Srini Pajjuri van CLSA Securities zijn voorzien van een LTE modem va Intel. Dit zegt de analist op basis van diverse bronnen die door NDTV zijn opgetekend. Intel zal waarschijnlijk 30 tot 40 procent van de totale productie van de chips leveren. De rest zal waarschijnlijk worden geleverd door Qualcomm. Het verhaal gaat dat Apple minder afhankelijk wil worden van Qualcomm. Toch zal Apple nog niet geheel afscheid nemen van deze chipmaker. Wel zal er flink worden gekort op de chips van Qualcomm.

Intel 7360 LTE

Op het moment zouden er ruim duizend Intel medewerkers aan het Intel 7360 LTE model werken voor de iPhone 7. Deze chip zou een downloadsnelheid van 450 Mbps halen en een uploadsnelheid van 100Mbps. Vaak ligt de snelheid van de chip daadwerkelijk een stuk lager. Als Intel deze snellere chips levert zou ook Qualcomm betere chips moeten maken en leveren die deze snelheid ook halen. De chip van Intel moet het mogelijk maken om sneller mobiel te kunnen internetten dan het geval is bij de iPhone 6S. Dit toestel haalt een maximale snelheid van 300 Mbps en een uploadsnelheid tot 50 Mbps. Dit is een stuk trager dan bij smartphones van concurrenten het geval is. Smartphones van LG, HTC en Samsung hebben toestellen die snelheden van 450 tot 600 Mbps kunnen halen.

Volgens MacRumors zou Qualcomm steeds meer opzij worden geschoven, Apple wil een LTE modem dat direct op de Apple chip wordt gezet. Intel zou dat modem kunnen leveren. Het model zou ervoor zorgen dat iPhones energiezuiniger en een stuk sneller kunnen werken.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…