Home Artikelen iOS iOS 10 is gepresenteerd door Apple

iOS 10 is gepresenteerd door Apple

0
0

Apple heeft verschillende nieuwe producten onthuld op Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Eén van de nieuwe onthullingen is iOS 10. Dit is de nieuwste versie van het besturingssysteem dat gebruikt wordt op de iPhone en iPad. De iPhone 7 wordt de eerste iPhone die gebruik maakt van iOS 10.

iOS 10

Apple heeft verschillende wijzigingen doorgevoerd in het besturingssysteem. Het gaat om een “een gigantische update” volgens Apple zelf. Ten eerste is het ontgrendelscherm gewijzigd. Het display wordt automatisch ingeschakeld als je de iPhone of tablet oppakt. Het meldingenvenster is ook aangepast. Het is makkelijker om alle meldingen ineens te verwijderen maar het is ook mogelijk om de meldingen uit te klappen voor meer informatie. Het is ook makkelijker om snel op een melding te reageren. Het lijkt erop dat deze feature van het Android besturingssysteem afgekeken is. Het wordt ook mogelijk om de standaard apps te verwijderen. Het home scherm heeft een nieuwe app dat Home wordt genoemd. Met deze app is het mogelijk om de slimme apparaten in huis te bedienen. De Foto’s app is in meerdere opzichten gewijzigd. De foto’s worden in iOS 10 op een andere manier ingedeeld dan we gewend zijn. Foto’s worden ingedeeld op basis van locatie maar ook op het gezicht dat te zien is op de foto.

Ontwikkelaars

Ontwikkelaars van apps krijgen meer ruimte van Apple. Deze krijgen meer bevoegdheden en toegang tot bepaalde functies om apps te maken die gebruik maken van Apple technologie zoals Siri. Apps van derden kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van Siri. Het is dan mogelijk om met Siri berichten te versturen via Whatsapp wat op dit moment nog niet kan in iOS 9. Voor iMessage heeft Apple aangegeven dat het ook ontwikkelaars meer ruimte geeft. Zo kunnen ontwikkelaars apps maken voor iMessage, het chatprogramma van Apple.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In iOS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…