Home Nieuws iOS 9.3 bug kan iPhone via Wifi-netwerk blokkeren

iOS 9.3 bug kan iPhone via Wifi-netwerk blokkeren

0
0

Niet lang geleden was iOS 9.3 in het nieuws omdat een iPhone geblokkeerd kon worden door middel van het veranderen van de datum. Als de datum veranderd werd naar 1 januari 1970 werd de iPhone onbruikbaar. Niet lang daarna volgde een update waardoor dit probleem verholpen werd. Er is nu een vergelijkbaar probleem ontdekt waarmee de iPhone geblokkeerd kan worden. Het wordt deze keer niet gedaan met het aanpassen van de datum maar met behulp van een Wifi-netwerk.

Hoe werkt het?

Onderzoekers van KrebsonSecurity hebben een variatie op de 1970-bug gevonden. Als een iPhone verbinding maakt met een Wifi-netwerk kan de iPhone op afstand geblokkeerd worden. Dit probleem doet zich voor door misbruik te maken van twee eigenschappen van iOS die kwetsbaar zijn. De gebruiker hoeft zelf niets te doen zoals het geval was bij de 1970-bug. Dit maakt de bug gevaarlijker doordat anderen zonder toegang tot de iPhone het toestel kunnen blokkeren. Zodra de iPhone verbinding maakt met een Wifi-netwerk kan de eigenaar van het netwerk de datum aan te passen op de server. Hierdoor denkt de iPhone dat dit de juiste datum is en wordt alsnog de 1970-bug geactiveerd.

De nieuwe bug is opgelost in de iOS 9.3.1 update maar gebruikers die deze update nog niet doorgevoerd hebben zijn kwetsbaar voor de bug. Het is verstandig om een iPhone met een oudere iOS versie zo snel mogelijk te updaten naar versie 9.3.1.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…