Home Artikelen iPad Pro opslagruimte: 32 GB of 128 GB?

iPad Pro opslagruimte: 32 GB of 128 GB?

0
0

De iPad Pro is vanaf 17 november 2015 in Nederland te koop. De nieuwe iPad Pro biedt ongekende mogelijkheden met iOS 9, Retina display, 64-bit processor en meer dan 850.000 beschikbare apps. De iPad Pro is verkrijgbaar met alleen Wi Fi of met Wi-Fi + cellular. De iPad Pro met Wi-Fi + cellular is alleen beschikbaar met 128GB opslagruimte. De populaire iPad Pro met alleen Wi-Fi is verkrijgbaar met 32 GB of 128 GB opslagruimte. De keuze tussen de twee versies kan lastig zijn doordat de prijs toeneemt aan de hand van de beschikbare opslagruimte. Hoeveel opslagruimte heb je nodig op de iPad Pro?

Prijs per gigabyte opslagruimte

De iPad prijs hangt altijd af van het specifieke model, of het mobiele netwerk gebruikt kan worden en het aantal GB opslagruimte. Hoe meer opslagruimte de iPad heeft, hoe hoger de prijs. Het verschil in opslagruimte tussen de twee iPad Pro versies is groot. De 128GB versie heeft maar liefst 4 keer zoveel opslagruimte. Het verschil per gigabyte is als volgt:

  • 32 GB – € 919,- of € 28,72 per gigabyte
  • 128 GB – € 1099,- of € 8,59 per gigabyte

icloudlogo

iCloud opslagruimte

Apple’s iCloud biedt gratis onbeperkte cloud opslagruimte aan voor muziek, films, televisie shows, apps en iBooks. Er is hiernaast ook 5GB opslagruimte beschikbaar voor Apple Music, data, back-ups en meer zodat alle persoonlijke video’s en foto’s in de cloud opgeslagen worden. Op deze manier weet je zeker dat er nooit iets compleet verloren gaat. Het is mogelijk om meer opslagruimte te kopen als je dit nodig hebt. iCloud en andere ingebouwde opslagdiensten zoals Dropbox, One Drive en Google Drive kunnen niet de opslagruimte op de iPad vervangen maar ze zorgen er wel voor dat er minder opslagruimte nodig is op de iPad Pro. 1080p video’s kunnen bijvoorbeeld niet direct op de cloud opgeslagen worden.

ipadpro

32 GB iPad Pro?

De 32GB versie van de iPad Pro is geschikt voor personen die niet veel opslaan op de iPad. Als je meer video’s streamt dan opslaat dan is niet veel opslagruimte nodig. Hetzelfde geldt als je bestanden voor werk opent maar niet opslaat op de iPad doordat het opgeslagen wordt op het netwerk dan is meer dan 32GB niet nodig. Voor anderen die veel met de iPad doen en geregeld video’s opslaan op de iPad is dit mogelijk te weinig.

128 GB iPad Pro?

Als je je niet druk wilt maken over de hoeveelheid opslagruimte dan is de 128GB versie de beste keuze. Er kunnen heel veel bestanden en video’s opgeslagen worden met zoveel opslagruimte. Door de grote hoeveelheid opslagruimte is een uitbreiding van de iCloud opslagruimte niet nodig. Je kunt alle apps, media, games en andere bestanden lokaal opslaan op de iPad.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…