Apple heeft maar liefst vier nieuwe modellen geïntroduceerd. Met een Mini-variant voor de kleine Apple-liefhebbers en een Pro Max-versie voor de grootste fans is er voor ieder wat wils. Zelfs als we kijken naar het budget dat vrijgemaakt dient te worden voor de aankoop van de modellen loopt het nogal uiteen. Met een verschil van zo’n 800 euro tussen het instapmodel van de iPhone 12 Mini met 64 GB opslag en de iPhone 12 Pro Max 512 GB-versie is het duidelijk dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.
Hoge prijs, hoog risico
Hoewel Apple niet voor niets een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld is, en dat grotendeels te danken is aan het succes van de iPhone, heeft de gehele line-up iPhone een nadeel: de prijzen. Apple weet dat het een populaire smartphonetak heeft en durft daar best een hoge prijs voor te vragen. En als je zo’n iPhone aanschaft, dan heb je al snel een apparaat in je broekzak (of handtas) van om en nabij de 1.000 euro. Dit betekent niet alleen dat je een waardevol toestel bij je draagt, maar vooral dat je een enorm groot risico loopt. Kijk maar eens naar deze prijzen voor de iPhone 12 Pro en Pro Max:
- iPhone 12 Pro 128 GB = 1.159 euro
- iPhone 12 Pro 256 GB = 1.279 euro
- iPhone 12 Pro 512 GB = 1.509 euro
- iPhone 12 Pro Max 128 GB = 1.259 euro
- iPhone 12 Pro Max 256 GB = 1.379 euro
- iPhone 12 Pro Max 512 GB = 1.609 euro
Waar horloge-liefhebbers hun beste en kostbaarste klokjes alleen dragen tijdens speciale gelegenheden, hebben mensen hun smartphones ieder moment bij zich. Om ieder moment bereikbaar te zijn, tegen de verveling en omdat het niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven: de iPhone wijkt nooit van hun zijde. Omdat het daardoor een groter risico loopt op beschadiging of diefstal kiezen velen ervoor om hun iPhone te verzekeren.
iPhone Pro (Max) verzekeren
Stel dat je nieuwe iPhone 12 Pro of Pro Max hebt gekocht. Je neemt het mee naar je werk, gebruikt het onderweg in de trein terug en plotseling ontdek je je Apple-smartphone op de grond; een gebroken display en geen mogelijkheid om het toestel te starten. Wat nu?
Als je geen iPhone 12 verzekering hebt, dan breng je het toestel naar de reparateur of naar een Apple-Store. Alle kosten die daaruit voortvloeien zijn voor eigen rekening. Die kunnen nogal oplopen als het om de nieuwste iPhone-modellen gaat. En mogelijk is reparatie zelf helemaal niet mogelijk. Heb je er rekening mee gehouden dat je dan een andere telefoon moet kopen?
Het voordeel van een iPhone verzekering is vooral dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten. Dit kunnen kosten zijn die dieven maken terwijl ze met je iPhone bellen naar betaalnummers, maar ook de onopzettelijke schade die je zelf veroorzaakt. En als je iPhone 12 Pro (of Pro Max) niet gerepareerd kan worden, zorgt de verzekeraar vaak voor een vervangende iPhone 12 Pro (of Pro Max). Daarnaast vergoeden verzekeraars vaak vele andere kosten die door schade ontstaan. Op dit moment raden wij deze aan voor het verzekeren van je iPhone 12 Pro (Max):