Home Artikelen iPhone 14 is officieel aangekondigd met nieuwe Emergency SOS

iPhone 14 is officieel aangekondigd met nieuwe Emergency SOS

0
0
iPhone 14 Family

Apple heeft de nieuwe modellen voor 2022 en 2023 gepresenteerd. Het zijn er vier, de iPhone 14 en 14 Plus als instapmodellen en de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max als de meer professionele varianten. Alle telefoons zijn geïntroduceerd met behoud van het ontwerp van de iPhone 13, inclusief de vorige generatie A15 Bionic-chipset voor de instapmodellen.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus

Dit jaar is er geen Mini-optie, er is enkel de keuze uit een formaat van 6,1 of 6,7 inch. De iPhone 14 blijft bij een 6,1-inch scherm, terwijl de 14 Plus een groot 6,7-inch scherm heeft. Het 14 Plus-model claimt de beste batterijduur te hebben. Beide modellen hebben nog steeds de A15 Bionic-chipset van vorig jaar wat een belangrijke punt is, want Apple introduceert doorgaans elk jaar door zijn hele iPhone-portfolio wordt gebruikt.

Aan de voorkant van de camera is er een nieuwe 12-megapixel hoofdcamera met f/1.5 diafragma en sensorgebaseerde stabilisatie. Apple zegt dat er een verbetering van 49 procent is in de beeldkwaliteit bij weinig licht. Daarnaast zegt Apple ook dat de nachtmodus nu twee keer zo snel is. Er is ook een nieuwe 12-megapixel TrueDepth-camera met autofocus aan de voorkant.

iPhone 14 Pro en Pro Max

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben beide een nieuwe pilvormige uitsparing die de inkeping vervangt en dynamisch kan worden aangepast. Beide toestellen hebben ook een snellere A16 Bionic-chip en Always-on display. Voor het eerst heeft Apple een 48 megapixel in een telefoon g gestopt. Deze is te vinden in de Pro-modellen. De nieuwe hoofdcamera biedt verbeteringen voor fotografie bij weinig licht, allemaal met behulp van een quad-pixelsensor met een diafragma van f/1.78 en een brandpuntsafstand van 24 mm.

Emergency SOS

Alle nieuwe modellen ondersteunen Emergency SOS, die noodberichten via communicatiesatellieten kan versturen wanneer het geen mobiel signaal heeft. De antennes van de telefoon kunnen verbinding maken met satellietfrequenties. Apple zegt dat het minder dan 15 seconden kan duren om een ​​bericht te verzenden met een duidelijk zicht op de lucht. Het is ook mogelijk om de Find My-app te gebruiken om een locatie te delen zonder een bericht te verzenden. Deze functies zijn de eerste twee jaar gratis bij de iPhone 14-modellen.

Alle nieuwe iPhone 14-telefoons zijn vanaf vrijdag 9 september te bestellen als pre-order. De iPhone 14, 14 Pro en 14 Pro Max worden vanaf 16 september geleverd. De iPhone 14 Plus is vanaf 7 oktober beschikbaar.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…