Home Nieuws iPhone 6S Chipgate: welke chip is beter?

iPhone 6S Chipgate: welke chip is beter?

0
0

De iPhone 6S is vanaf morgen in Nederland te koop. Het toestel beschikt over een A9-chip die door twee verschillende producten gemaakt wordt. De ene variant wordt gemaakt door TSMC en de andere door Samsung. Er is een kans van 40% dat de iPhone 6S over een TSMC chip beschikt. Voor de iPhone 6S Plus is de kans groter met 70%. Normaal gesproken verwacht je dat beide chips precies hetzelfde zijn maar dat is helaas niet het geval. Uit verschillende tests blijkt dat de TSMC chip betere prestaties levert dan de Samsung chip.

Verschillen tussen de chips

Er zijn wel degelijk verschillen tussen de twee chips. De Samsung chip is bijvoorbeeld kleiner dan de TSMC chip. Dat is nog niet een probleem als de prestaties maar hetzelfde zijn. Het blijkt echter dat de prestaties van beide chips van elkaar afwijken. Zo is het mogelijk de ene iPhone 6S betere prestaties levert dan de andere iPhone 6S.

Batterijduur

Een Reddit gebruiker heeft de batterijduur getest van twee iPhone 6S modellen; één met een Samsung chip en de ander met een TSMC chip. Onder identieke omstandigheden blijkt de iPhone 6S met Samsung chip het veel slechter te doen. Zie hieronder het resultaat van test:
samsung-chip-640x568

Batterij test

De TSMC chip belast de batterij minder waardoor deze minder snel leeg raakt dan de batterij in het toestel met de Samsung chip. In de onderstaande video’s is dit goed te zien:

Welke chip heeft de iPhone 6S?

Het is niet aan de verpakking te zien welke chip gebruikt is in de iPhone. Het is zelfs niet te zien als de verpakking geopend is met de iPhone in de hand. Met een gratis app kan de informatie over de chip uitgelezen worden. Dit is de Lirum Device Info Lite app. Aan het typenummer is vervolgens te zien welke chip in de iPhone gebruikt wordt:

Samsung
N71AP iPhone 6s
N66AP iPhone 6s Plus

TSMC
N71MAP iPhone 6s
N66MAP iPhone 6s Plus

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…